Hava Durumu

Otomotiv test merkezine 197 dönüm arazi

Bursa’nın Yenişehir Belediyesi, otomotiv test merkezine 197 dönüm araziyi ücretsiz tahsis etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otomotiv test merkezine 197 dönüm arazi
Çardakköy Mahallesi'nde yapılması planlanan oto test merkezinin içinde bulunan belediyeye ait 197 dönümlük arazi Hazine'ye devredildi. Belediye Başkanı Süleyman Çelik başkanlığında toplanan belediye meclisi, bu dev yatırımda kullanılması için bahse konu araziyi bedelsiz devretme kararı aldı.

Oto test merkezi projesinin milli proje olduğunu belirten Başkan Süleyman Çelik, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın yakından takip ettiği bir proje. Yerli otomobilimizi kendimiz yapma hedefiyle yola çıkıldı. Test merkezi bu hedefe giden yolda önemli bir kilometre taşı. Projenin önünü açmak için 197 dönümlük arazimizi Hazine'ye devrettik. Böylece oto test merkezi projesinin kapsadığı alan 4 bin 350 dönüme ulaştı. Bu katkı Bursa'mıza ve memleketimize hayırlı olsun" dedi.

Dünyada 8 ülkede bulunan bu tesisten Türkiye'de ilkinin Yenişehir'e inşa edileceğini ifade eden Süleyman Çelik, "Proje çalışmaları tamamlandı. İhale hazırlıkları yapılıyor. Önümüzdeki yıl bahar aylarında temelinin atılması bekleniyor" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.