Hava Durumu

Piyanistler Nilüfer’de buluşuyor

Bursa, uluslararası piyano yarışması ve festivaline ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Piyanistler Nilüfer’de buluşuyor
Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda sanatçının katılacağı festival, Nilüfer Belediyesi ile Mix Müzik & AkademiX tarafından düzenlenecek. Piyano yarışması ve festivalinin kapanış konserini ünlü piyanist Fazıl Say verecek. 10-14 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda genç müzisyenler kendilerini keşfetme fırsatı, müzikseverler ise dünya notalarını dinleme fırsatı bulacak. Bursa halkını piyano ile buluşturacak festivalin açılışı şef Rengim Gökmen yönetimindeki Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası ile birlikte Gülsin Onay tarafından gerçekleştirilecek. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “NY Long Island Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Tamara Poddubnaya ile Almanya'da yaşayan müzisyen Tomislav Baynov birlikte sahne alacak. Ayrıca North Quartet, Moskova Konservatuarı Piyano Bölümü Başkanı Vladimir Trop ve Türk Hava Kuvvetleri’nin caz orkestrası olan Cazın Kartalları, verecekleri konserlerde dünyanın notalarını Nilüfer’e taşıyacak. Çok sayıda ünlü ismin ağırlanacağı festivalin kapanışında Fazıl Say konser verecek” dedi.

Yarışma ve festival boyunca 5 sahne kullanılacağını ifade eden Mustafa Bozbey, “Yarışma, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde yapılacak. Piyano yarışmasında, uluslararası müzik otoritelerinden seçkin akademisyenler ve müzik insanları jüri olacak. 6 ülkeden 9 jüri üyesinin yer alacağı piyano yarışmasının jüri başkanlığını Prof. Tamara Poddubnaya, eş başkanlığını da Moskova Konservatuarı Piyano Bölümü Başkanı Vladimir Tropp yapacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Kasım 2016 tarihine kadar www.niluferpianoimc.com adresinden başvuruda bulunabilecek. Piyano yarışması 7 ayrı yaş kategorisinde yapılacak” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi olarak nisan ayında eğlenceleri iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, “Etkinliklerimize Nilüfer Müzik Festivali ile tekrar başlattık. Türkiye'de yaşadığımız sıkıntılar belli. Ancak bununla birlikte hayat da devam ediyor ve insanlara umut vermek sorumluluğundayız. Biz yerel yönetimler olarak her ne olursa olsun, bu ülkede insanların barış içinde mutlu bir şekilde yaşabileceğinin umudunu vermek zorundayız. Onun için bu tür faaliyetler son derece önemlidir. Festivale 27 ülkeden birçok insan gelecek. O insanların belki ülkemizle ilgili bakışları çok farklı olabilir, ama buraya geldiklerinde çok daha olumlu düşüncelerle ayrılıp ülkelerine gidecekler” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.