Hava Durumu

Sazcılar Grubu BTÜ’de

Sazcılar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi İlker Sazcılar ve Ar-Ge Projeler Uzmanı Mahmut Yeşilyurt Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i makamında ziyaret etti. 

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sazcılar Grubu BTÜ’de
1987 yılından bu yana Bursa’da 4 ana üretim tesisinde 24 bin metrekare kapalı alanda üretime devam ettiklerini belirten Sazcılar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi İlker Sazcılar, “Yıllık 6 bin ton FRP üretim kapasitesine sahibiz. Firmamız 2004 yılında Otomotiv Yan Sanayi Başarı Belgesi ödülüne layık görüldü. Büyümenin devam etmesi için Ar-Ge kavramının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Üniversitelerle ortak çalışmalar yürütmek, firma olarak bizim buradaki yeni bilgi ve verilerden yararlanmamız ve dolayısıyla kendimizi geliştirerek yola devam etmemiz demektir” diye konuştu.

Sanayi ile iç içe bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Karademir ise, “Firmaların bize gelip birlikte çalışmayı talep etmesi bizim için onur verici. Çünkü biz sanayi sorunlarına çözüm üreten ve sektördeki tıkanıklıkları açmak için araştırmalar yapan, üreten bir üniversiteyiz. Akademisyenlerimizin yaptığı çalışmalarla sanayiciye nefes aldıracak ürünler ortaya çıkarmanın derdindeyiz. Bu anlamda inşallah faydalı oluruz” dedi.

Ziyarette Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Öğüt, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Uzunsoy, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gökhan Gelen de hazır bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.