Hava Durumu

'Sevdiğiniz mesleği seçin'

Eğitim hayatlarının en önemli noktasında yer alan ve karar verme aşamasında olan öğrencilere sevdikleri mesleği seçmeleri önerildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 05:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 05:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Sevdiğiniz mesleği seçin'
Bursa Özgün Koleji'nde düzenlenen 'Kariyer Buluşmaları Zirvesi'nde Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kemal Göz, Operatör Dr. Ayhan Okumuş ve Diş Hekimi Semin Çamaşuvi Sönmez, meslek deneyimlerini 12. sınıf öğrencileri ile paylaştı. Deneyimli konuklar kendi meslekleri ile ilgili, mesleğin gerektirdiği özellikler, çalışma ortamı ve koşulları, çalışma alanları ve iş bulma olanakları ve eğitim süresi konu başlıklarında öğrencileri bilgilendirdi.



Konuşmacılar meslekleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri öğrencilere anlatarak onların meslek seçimine katkıda bulunmaya çalıştı.

Öğrenciler merakla verilen bilgileri dinlerken, konuşmacılar da neden mesleklerine ilgi duyulduğunu ve bu mesleği seçerken ne gibi özelliklere sahip olunması gerektiğini anlattı.



'KENDİNİZE HEDEF KOYUN'

Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kemal Göz, tüm yaşamlarında önemli rol oynayacak meslek ve üniversite bölüm seçimleri için, öğrencilerin potansiyellerine uygun olan mesleği bilinçli olarak seçmeleri gerektiğini söyledi. 

Operatör Dr. Ayhan Okumuş ise doktorluğun günümüzde en çok istenilen meslekler arasında yer aldığını bunun için çok çalışmak gerektiğini dile getirdi.  Ortodonist Semin Çamaşuvi Sönmez de iyi bir meslek seçiminin belirlenecek hedef ile gerçekleşebileceğini kendisinin daha ilkokulda öğrenim görürken diş hekimi olmaya karar verdiğini anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.