Hava Durumu

Sevgililer Günü'nün en anlamlı hediyesi Bursa'dan

Bursa'da 5 yıldır diyalize giren 27 yaşındaki fabrika işçisine eşinin Sevgililer Günü hediyesi böbreği oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sevgililer Günü'nün en anlamlı hediyesi Bursa'dan
Mardin'den Bursa'ya yerleşen ve 6 yıl önce hemşehrisi ile hayatını birleştiren Bilal Geçit'e (27), evlendikten bir yıl sonra Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Son 5 yıldır yaşamını diyalize bağımlı sürdüren Geçit'in anne ve babasında da böbrek rahatsızlığı olması nedeniyle uzun süre uygun donör bulunamadı. Doktorların, zor bir ihtimal olarak görmelerine rağmen, yapılan testlerin sonucunda eşinin dokularının Bilal Geçit'e uyduğu belirlendi.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla eşinin böbreği nakledilen Bilal Geçit, sağlığına yeniden kavuştu.

"Bu yılki hediyem böbreğim oldu"

Eşine böbreğini veren Rabia Geçit (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, testlerin sonucunda eşine böbreğini verebileceği söylendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Böbreğini hiç endişe duymadan verdiğini ifade eden Geçit, şöyle konuştu: 

"6 yıl önce eşim Bilal Geçit ile evlendik. 1 yıl sonra eşimin böbrek hastalığı ortaya çıktı. Eşim 5 yıldır diyalize bağlı olarak yaşıyordu. 3 yaşında bir kızımız oldu, ismini Hilal koyduk. Çok üzülüyorduk, eşimin ailesinde de böbrek sorunu olduğu için böbrek alamıyordu. Hastanede 'Zor bir ihtimal ama sen de bir test yaptır, belki senin dokuların tutar' dediler. Ben de sevinerek test yaptırdım ve doku uyumumuz tuttu. Hiç düşünmeden hastaneye yattım ve böbreğimi eşime verdim." 

Geçit, her Sevgililer Günü'nde eşine hediye aldığını belirterek "Geçen 14 Şubat Sevgililer Günü'nde parfüm hediye almıştım. Bu yılki hediyem böbreğim oldu. Çok mutlu oldum. Onun sağlığı da bana en güzel hediye" ifadelerini kullandı.

"Hediyelerin en değerlisini aldım"

Böbrek nakli olan Bilal Geçit ise eşine teşekkür ederken, "Hayatım boyunca aldığım hediyelerin en değerlisini bu yıl aldım. Eşime çok teşekkür ediyorum, bana sağlığımı geri kazandırdı. İyi ki hayatımda var hem kızım hem böbreğim onun bana hediyesi" dedi.

UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ile Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez de hastanede ziyaret ettikleri Rabia Geçit'e, örnek davranışı ve Sevgililer Günü nedeniyle çiçek verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.