Hava Durumu

Sönmez Medya’da çevreci devrim!

Bursa’nın sesi olan Sönmez Medya bünyesine kattığı elektrikli araçlarla gücüne çevreciliği de kattı. 

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya’da çevreci devrim!
Sönmez Medya, DMA’nın tamamen yerli imkanlarla üretilen elektrik motoru ve aksamıyla Türkiye’de yollara çıkan elektrikli araçlarına kavuştu. 2007 yılında Özkan Derindere ve Önder Yol tarafından kurulan Derindere Motorlu Araçlar (DMA), geçen yıl seri üretimine başladığı araçlarla dikkat çekiyor.

Sönmez Medya’nın bünyesine kattığı ve maksimum 160 kilometre hıza ulaşabilen araçlar tam şarjla 280 kilometre yol katedebiliyor. 1 buçuk saatte şarj olabilen araçların en verimli tarafı ise şarj maliyetinin sadece 4 lira olması. Böylece benzinli araçların 100 kilometrede ortalama 7 litre yakıt harcadığı düşünüldüğünde elektrikli otomobillerle yaklaşık 70 liralık bir tutar cepte kalıyor.

Elektrikli araçların yaygınlaşması için devletin sağlamış olduğu avantajlardan biri de otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf olmaları. Böylece ayda 5 bin kilometre yapan bir elektrik aracın yıllık maliyeti sadece 2 bin 800 lira iken, aynı mesafede kullanılan benzinli bir aracın maliyeti 23 bin 800 lira, dizel aracın maliyeti ise 18 bin 850 lira olarak hesaplanıyor. 

Bursa’da 35 adet bulunan araçtan 4 tanesi artık Sönmez Medya’da kullanılırken, çevre dostu otomobillerin yaygınlaşması açısında da önemli bir adım atılmış oldu. 

Elektrikli araçları Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ve Müessese Müdürü Arzu Çatmakaş teslim aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.