Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ Başkanı, Yunuseli BGC Konutları için tarih verdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Bursa'da yapımı devam eden projelerin şantiyelerini gezerek, "Yunuseli BGC Konutları projesi, bitiş noktasına geldi. İnşallah yılbaşına kadar teslim edeceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOKİ Başkanı, Yunuseli BGC Konutları için tarih verdi
Osmangazi ilçesi, Yunuseli Mahallesinde, TOKİ ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle yapımı devam eden ve sona yaklaşan 452 konutluk "Yunuseli BGC Konutları"nı Cemiyet Başkanı Nuri Kolaylı ile ziyaret eden TOKİ Başkanı Turan, burada yüklenici firma yetkililerinden inşaatın son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Daireleri de inceleyen Turan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin bitiş noktasına geldiğini belirtti.

Buradaki projeye çok önem verdiklerini anlatan Turan, "Yunuseli BGC Konutları projesi, bitiş noktasına geldi. İnşallah yılbaşına kadar teslim edeceğiz. Buradaki müteahhit arkadaşla da görüştük. 2017 gelmeden önce, evleri hak sahiplerine teslim edeceğiz. Burada, hem sosyal donatı alanlarıyla, hem fazla imar yoğunluğu olmayan, düşük yoğunluklu mimarisi ve taş işçiliğiyle çok güzel bir yaşam birimi oluştu. İnşallah bu sosyal konutların gazetelerde çalışan emekçi kardeşlerimize ve onların ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah burada mutluluk içerisinde yaşarlar." diye konuştu.

"Bu projeye inanıyoruz"

Daha sonra Nilüfer ilçesinde emekliler için yapılan bin 200 konutluk inşaatın şantiyesini ziyaret eden Turan, ardından esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern ticaret alanına taşınması amacıyla Kestel ilçesi Çataltepe mevkisinde inşaatı süren Büyük Sanayi Sitesi'ni gezdi.

Birinci etapları tamamlanan iş yerlerine taşınan esnafla sohbet eden Turan, devam eden çalışmalarla ilgili görevlilerden bilgi aldı.

Turan, burada yaptığı açıklamada, projenin küçük ve orta ölçekli esnaf için çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu proje, yaklaşık 2 milyon metrekare civarında bir arsa üzerinde kurulmuş, toplam 3 bine yakın esnafın olacağı, 20-25 bin çalışana kadar çıkabilecek bir potansiyeli olan bir merkez, olacak. Bu ölçekte ve bu düzende esnaflarımız için bu site, Türkiye'de bir ilk. Buranın yaklaşık 100 milyon lira tutan alt yapı ihalesini yaptık. Bütün bu alan içerisinde yolların, elektrik hatlarının, kanalizasyonlarının, atık sularının her şeyin yapıldığı bir ihale yaptık. O ihalede de yaklaşık yüzde 60'lar seviyesine geldik. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında bu projenin alt yapısını bitireceğiz ve bu sanayi sitesini bir kaç yıl içinde hem Bursa, hem de Türkiye'ye kazandırmış olacağız. Bu ölçekteki projelerin Türkiye'nin ihracatına, üretimine çok ciddi faydası olacağı kanaatindeyiz. Birkaç yıl içerisinde buradaki sistem, Türkiye'nin en çok konuşulacak yerlerinden olacak. Biz de bu projeye inanıyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.