Hava Durumu

Uludağ yolu kar ve tipiden kapandı

Uludağ yolu, yoğun kar ve fırtına sebebiyle trafiğe kapandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ yolu kar ve tipiden kapandı

Foto Galeri için tıklayınız

Ekipler, yolu trafiğe açmak için çalışırken, hafta sonu tatili için zirveye çıkmak isteyenlerin bulunduğu onlarca araç yolda kaldı. Jandarma ekipleri 8. kilometreden itibaren araçların zincirsiz çıkışına izin vermezken, zirvede kar kalınlığı 2 metre 80 santimetreye ulaştı.

Hafta sonu tatili ve günübirlik tatil için Uludağ'a çıkmak isteyen vatandaşlar yoğun kar yağışından olumsuz etkilendi. Zincirsiz çıkan otomobillerin yolda kalması, yoğun kar ve fırtına sebebiyle yol yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. Bölgeye tuzlama ve kar küreme araçlarının sevk edilmesi üzerine yol tekrar açıldı. Yolun kapanması sebebiyle sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu. Jandarma 8. kilometreden sonra araçların zincirsiz çıkmasına kesinlikle izin vermiyor.

Taksi, minibüs, otomobillerin yanı sıra lüks araçlar da yolda kaldı. Sürücüler yaklaşık 1 saat bekleyişin ardından zincir takarak Uludağ'a çıktı. 10 yıldır Uludağ'a çıktığını ve ilk defa böyle yoğun kar yağışı ile karşılaştığını belirten bir vatandaş, "Otobüsümüz sıcak. İçinde bekliyoruz" dedi.

Öte yandan zirvede kar kalınlığı 2 metre 80 santimetreye ulaştı. Bugün yağacak kar ile 3 metrenin üzerinde bir kar beklenirken, hava sıcaklığının eksi 11 derece olarak ölçüldüğü öğrenildi. Zirvede yoğun fırtına ve sis sebebiyle telesiyejlerin çalışmadığı, pistlerde de kayak yapan az sayıda tatilci olduğu öğrenildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.