Hava Durumu

Uludağ'da binalar kar altında kaldı

Kar kalınlığının 2 metre 70 santimetreye ulaştığı Uludağ'da otomobiller, oteller ve kamu tesisleri kar altında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2012 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2012 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da binalar kar altında kaldı
Yılbaşında faaliyetine son verilen meteoroloji binası ile yıllardır kullanılmayan Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait sosyal tesis de karla kaplanırken, işletmeciler ve karayolları ekipleri kar temizleme ve püskürtme çalışması yapıyor.

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 2 metre 70 santimetreye ulaşması zirvede kar keyfinin doruklara ulaşmasını sağladı. Otel işletmecileri kar yağışından memnun kalırken, zirveye akın eden tatilciler de kayak ve snowboard keyfi yaşıyor. Cuma günü yoğun kar yağışının etkili olduğu zirvede bugün güneşli bir hava hakimken, otel işletmecileri kar temizliğine başladı. Otel işletmecileri, metrelerce biriken karları ellerine aldıkları küreklerle temizlemeye çalıştı.

Rıdvan Tatlı isimli işletmeci, "Uludağ'a uzun yıllardır böyle kar yağmadı. Bu sene çok güzel geçiyor. Cuma günü yağan kar bereketli oldu. Biz de ellerimize aldığımız kazma küreklerle temizlik yapıyoruz" dedi. Karayolları ekipleri de, Oteller Bölgesi'nde kar küreme ve püskürtme çalışması gerçekleştiriyor.

Zirvede otellerin yanı sıra kamuya ait bazı binalar da kar altında kaldı. Hizmetine yılbaşı itibariyle son verilen meteoroloji binasının kapısı kar sebebiyle kapanırken, binada hiçbir yetkili bulunmuyor. Meteoroloji binasının yanı sıra yıllardır MİT tarafından kullanılan sosyal tesis de kar altında kaldı. Atıl durumda bekleyen MİT binasının etrafı tamamen karlarla kaplandı.

ARAÇLAR KAR ALTINDA KALDI

Tatil için zirveye akın eden tatilciler ise kayak yaparak vakit geçirirken, kar altında kalan araçlarını da temizlediler. Tamamen karlara gömülen araçları ellerine aldıkları küreklerle temizleyen sürücüler, saatlerce araçlarını kardan temizlemek için uğraştı. Bursa-Uludağ arasında taksicilik yapan Mustafa Kara, "Uludağ'da bu sene kar çok iyiydi. Bizim de işlerimiz arttı" diye konuştu.

Trafik uyarı tabelalarının da kardan görünmediği zirvede tatilciler yürürken zor anlar yaşarken, Karayolları ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürdü.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.