Hava Durumu

Uludağ'da en fazla kadın kayakçılar düşüyor

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kayak sezonunda düşerek yaralanan 213 kişi Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından sağlık merkezine taşındı. Kayak yaparken yaralanların 115'inin kadınlardan oluştuğu, kayak yapanların paniğe kapılarak dengelerini yitirmeleri sonucu kazaların meydana geldiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da en fazla kadın kayakçılar düşüyor
Kar kalınlığının 140 santime ulaştığı Uludağ'da tatilciler kayak yapmanın keyfini çıkartıyor. Bu yıl Uludağ'da özellikle sömestir tatilinde görülen yoğunluk nedeniyle yaralamalı 213 kayak kazası meydana geldi.

,

Bu kişilere ilk müdahaleyi tam donanımlı olan JAK ekipleri yaptı. Kar motoruna bağlı sedye ile 112 Acil Servis'e bağlı sağlık merkezine taşınan yaralılardan vucudunda kırık olanlar ambulans ile Bursa'ya sevk edildi. 



Kayak yapanlardan 115'inin genç kız ve kadınlardan oluştuğunu söyleyen yetkililer, şu bilgileri verdi:

"Uludağ'da 11'i ana pist olmak üzere kayak yapılan toplam 21 kayak bölgesi bulunuyor. Bunların uzunluğu ise 30 kilometreye yakın. Bu yıl sezon yaşanan kazaların tek nedeni, kayak yapanların hızla giderken panik yapması, karar vermekte zorlanması." Yetkililer kayak kazalarında hayati tehlike oluşturcak bir olay görülmediğine dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.