Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ'da kaybolan kayakçı donmak üzereyken bulundu

Bursa'da kar kalınlığının 140 santime ulaştığı Uludağ'a İzmir'den kayak yapmak için günübirlik gelen 32 yaşındaki Çağdaş Onay, yoğun siste kayboldu

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da kaybolan kayakçı donmak üzereyken bulundu
Onay, cep telefonu ile Jandarmadan yardım istedi. Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) Timleri, profesyonel kayakçı olduğunu söyleyen Onay'a ulaşıp kurtardı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da donmak üzereyken kurtarılan Onay'a, sıcak içecekler veren jandarma daha sonra kendisini kar motoru ile oteller bölgesine getirdi. 

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yoğun sis, zaman zaman kaybolmalara neden oluyor. Kayak yapmak için İzmir'den günübirlik olarak Uludağ'a gelen Çağdaş Onay, Cennetkaya Mevkiinde yönünü kaybedince, ormanlık alanda kayboldu. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Uludağ'da donma tehlikesi geçiren Çağdaş Onay, cep telefonu ile jandarmadan yardım istedi.



5 kar motoru ve 8 personel ile cep telefonu ile iletişim kurdukları Çağdaş Onay'a JAK timleri 1,5 saat sonra Paşaçayırı Mevkinde ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düşmesi sonucu donma tehlikesi geçiren Onay'a önce sıcak içecek veren Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri Onay'ı daha sonra kar motoru ile Oteller Bölgesi'ne getirdi. 

Kendisinin profesyonel kayakçı olduğunu söyleyen Çağdaş Onay, "Çok korktum. Bu kadar kısa süre içersinde kurtarılacağımı sanmıyordum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.