Hava Durumu

Verimli araziye Otomotiv Test Merkezi yapılıyor

BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde, otomotiv test merkezi kurulacak arazinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Milli Emlak’tan Türk Standartları Enstitüsü’ne tahsis edilmesinin ardından tartışma başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Verimli araziye Otomotiv Test Merkezi yapılıyor

Geçen hafta tahsis edilen arazide incelemelerde bulunarak tarımsal sulama borularını gösteren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Bu kadar verimli bir toprağın üzerine test merkezi yapılmaya kalkışılması ne bilime, ne de akla yakışan bir harekettir" dedi.

Yenişehir'de, Otomotiv Test Merkezi'nin kurulacağı 2,6 milyon metrekarelik arazi, geçen hafta Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) tahsis edildi. Başbakan'ın imzasıyla gerçekleşen tahsisatla, Bursa için büyük önem taşıyan 130 milyon Euro’luk yatırımın önü açıldı.

CHP'Lİ TAYAN'DAN 'VERİMLİ ARAZİ' İTİRAZI

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, sulama boruları döşenme hazırlığı yapılan arazide incelemelerde bulunarak, verimli tarım alanında yapılacak yatırıma itiraz ettiklerini söyledi.

Turhan Tayan, Bursa’da başta Karacabey harasının bir bölümü olmak üzere çeşitli yerlerinde verimsiz alanlar varken, Yenişehir’in ıslah edilmiş ve Boğazköy barajı sulama alanına dahil olan merada ısrar edilmesinin yanlışlığının köylüler tarafından da ifade edildiğini söyledi. Tayan şöyle dedi:

"Merkezin yapılacağı alanda Boğazköy barajı sulama borularının döşenmeye başlaması durumun en açık ifadesidir. Böylesine verimli bir toprağa bir test merkezi yapılmaya kalkışılması ne bilime ne de akla yakışan bir iştir. Milletin parasıyla hazırlanmış barajların sulama projelerinin iptaline sebebiyet verecek bu ısrar ancak AKP zihniyetine yakışır."

'YÖRENİN TARIMSAL GERÇEĞİNDEN HABERSİZLER'

İktidarın tarımı ve hayvancılığı gözden çıkardığını öne süren Tayan, "Samanı ve kurbanlık hayvanı ithal eder hale geldiğimiz gerçeğini unutmamak gerekir. Bu kararı verenler, bu yörede yürüyen projelerden ve bu yörenin tarımsal gerçeğinden habersizdirler. Onları millete ve Allah’a havale ediyorum" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.