Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşar Kemal tüm yönleriyle bu sempozyumda ele alınacak  

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen, '2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal' etkinlikleri, 16-17 Aralık’ta Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen 'Bir Edebiyat Adası: Yaşar Kemal Sempozyumu' ile sona erecek. Yaşar Kemal’in bütün yönleriyle ele alınacağı oturumlardan oluşacak sempozyuma, farklı disiplinlerden çok sayıda sanatçı, yazar ve akademisyen katılacak.  

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaşar Kemal tüm yönleriyle bu sempozyumda ele alınacak  
Türkçe’nin Yaşar Kemal’e teşekkürünü bir eyleme dönüştürmek amacıyla 2016 yılını edebiyatın ulu çınarına adayan Nilüfer Belediyesi yıl boyunca düzenlediği etkinlikleri düzenleyeceği kapsamlı bir sempozyum ile tamamlıyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, usta yazar Yaşar Kemal ile ilişkin düzenleyeceği son etkinlik 'Bir Edebiyat Adası: Yaşar Kemal Sempozyumu' olacak. 16-17 Aralık’ta Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda düzenlenecek oturumlarda Yaşar Kemal birçok yönüyle ele alınacak. 2016 yılı boyunca Yaşar Kemal’in konu edildiği etkinliklerin de değerlendirileceği sempozyuma farklı disiplinlerden birçok sanatçı, yazar ve akademisyen katılacak. Sempozyumun açılışı 16 Aralık Cuma günü saat 18.30’da gerçekleşecek. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek açılış Livaneli Orkestrası’nın dinletisi ile başlayacak. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılış konuşması yapacağı gecede şair, yazar ve gazeteci Özdemir İnce "Yaşar Kemal Türkiye’dir" konulu konuşma yapacak. 

'Bir Anlatıcı Olarak Yaşar Kemal' konulu açılış oturumu Prof.Dr. Onur Bilge Kula’nın başkanlığında gerçekleşecek. Oturumda Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Adnan Binyazar ve Semih Gümüş yer alacak. Sempozyumun ikinci günü olan 17 Aralık Cumartesi günü 'Yaratıcılığın İzinde' konulu ilk oturum saat 09.30’da başlayacak. Nilüfer Belediyesi Genel Kütüphane Hizmetleri Sorumlusu Dilber Koç’un başkanlığını yapacağı oturuma Hakan Akdoğan, Ahmet Aykanat, Efe Töre Ömür, Ayberk Oğul Gonca katılacak. 

'Anlatıcılığının Kaynakları' konulu günün ikinci oturumunda Yusuf Çotuksöken oturum başkanlığı yapacak. Nedim Gürsel, Deniz Küstü, Mahmut Temizyürek, Yrd.Doç.Dr. Emine Sonal ve Güney Özkılınç da oturumun konuşmacıları arasında bulunuyor.

'Roman Dünyasına Bakış' konulu üçüncü oturum Prof.Dr. Handan İnci, Dr. Birsen Karaca, Yrd.Doç.Dr. Seza Yılancıoğlu, A. Ömer Türkeş ve Konur Ertop’un katılımı ile gerçekleşecek. 

'Yaşar Kemal Anlatısının Çeşitliliği' konulu dördüncü oturumda Feridun Andaç, Uğur Kökden, Prof. Dr. Nedret Kılıçeri, M. Sadık Aslankara, Haydar Ergülen ve Metin Turan yer alacak. Sempozyumun kapanış oturumunun konusu ise, 'Birikimi Taşıyan Bir Anlatıcı', Oturuma Ayten Er, Doç.Dr. Selma Elyıldırım, Atilla Birkiye, Prof.Dr. Hülya Nutku, Gürol Tombul, Işıl Özgentürk, Tunca Aslan, Mehmet Akif Ertaş ve Nahit Kayabaşı katılacak. Sempozyumun kapanış konuşmasını sevilen şair ve yazar Cevat Çapan yapacak. Kapanış ardından saat 19.30’da Yaşar Kemal Öykü Yarışması Ödülleri törenle sahiplerine verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.