Hava Durumu

Yılbaşı öncesi hediyelik eşya fuarına yoğun ilgi

Bursa 3. Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı, yaklaşık 50 ülkeden 70'i yabancı 202 firmanın iştirakiyle Merinos AKKM Fuar Alanı'nda açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2012 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2012 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılbaşı öncesi hediyelik eşya fuarına yoğun ilgi

Aralarında Rusya, Pakistan, Hindistan, Sudan, Çin, Endonezya, Tayland, Mısır, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve İran ile Senegal'den de firmaların katıldığı fuar farklı kültürleri buluşturacak. Yılbaşı öncesi Bursalılara hediyelik eşya alma fırsatı sunan fuar, ilginç ürünlere de ev sahipliği yapıyor.
Fuarda en büyük ilgiyi Osmanlı ürünleri görüyor. Osmanlı mozaik lambaları standının sahibi Cengizhan Çetingöz, "Osmanlı mozaik lambalarına özellikle yurt dışından çok rağbet var. Ege ve Akdeniz sahillerinde çok satılıyor. Ben bu lambaları yapmadan önce kimse almaz diye tahmin ediyordum ama sandığım gibi olmadı. Talebe cevap veremiyorum. Şatışlar çok güzel. Osmanlı'dan kalan eserleri insanlara görsel olarak sunmaya çalışıyorum. Halkımızın ilgisi bize şevk veriyor” dedi.
Osmanlı saray kokuları satılan standın sahibi Hakan Topal da, “Osmanlı'yı yansıtan ürünler bu sıralar büyük bir ilgi görüyor. Bursa halkı bizi sevdi, kokularımızı kullanıyor. Fuarda 15 çeşit kokumuzu teşhir ediyoruz. Erkek kokularında Padişah, Sadrazam, II Abdülhamid Han, kadın kokularında ise Harem, Cariye, Hürrem Sultan adındaki ürünlerimiz çok ilgi görüyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.