Hava Durumu

Yıldırım’da madde bağımlılığıyla topyekûn mücadele 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gençlerin uyuşturulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım’da madde bağımlılığıyla topyekûn mücadele 
Yıldırım Belediyesi'nin desteği ile Yeni Dünya Vakfı öncülüğünde Gönüllü Kuruluşlar Platformu yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda madde bağımlılığına karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilcisi Tahsin Kara, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Günümüz dünyasında toplumların kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının adına bile tahammüllerinin olmadığını belirten Edebali, "Geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığı sorunuyla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu zehri çocuklarımızdan uzak tutarak geleceklerinin karartılmasına var gücümüzle engel olmalıyız" dedi.

Ülkemizde aile kavramının dünyadaki diğer toplumlara göre oldukça gelişmiş bir olgu olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, aile yapısının madde bağımlılığı yüzünden yara almaması gerektiğini vurgulayarak, "Toplum olarak en büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır. İç ve dış bazı mihraklar çocuklarımızı ve aile yapımızı çeşitli yollarla tehdit ediyor. Özellikle genç neslimizi hedef alan en önemli tehdit de madde bağımlılığıdır” diye konuştu. Çocukların geleceğini koruyarak garanti altına almanın toplumsal kalkınmada başlıca öncelik olması gerektiğini de aktaran Başkan Edebali, “Genç nüfus potansiyelimizi iyi yönde kullanmamızı istemeyen karanlık güçler madde kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor. Eğer biz hep birlikte çocuklarımızı bu illetten uzak tutup sahip çıkamazsak bu sorun geleceğimizi köreltecektir. Çocuklarımızı manevi olarak güçlü yetiştirirsek, madde bağımlılığı tuzağına düşmezler” ifadelerini kullandı.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra gençlerin karşılaştığı en önemli tehlikelerden birisi olan madde bağımlılığına karşı yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Ortak paydaşlarımızla birlikte çocuklarımızı bu illetten uzak tutmak adına 'Değerlisin Sağlıklı Kal' projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında aile hekimlerinden, sağlık çalışanlarına, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından okul yöneticilerine, anne ve babalardan din görevlilerine, muhtarlardan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine ve gençlere olmak üzere 14 bin 450 kişiyi bilgilendirdik" dedi. Sosyal ve kültürel alanda da gençleri sanata yönlendirecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Edebali, "Yıldırım'da 70 bin üzerinde çocuk ve gencimizi tiyatro ile buluşturduk. YIL-MEK bünyesinde genç neslimize yeni fırsatlar oluşturarak birçok branşta hem hobi hem de meslek edinmelerini sağladık" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.