Hava Durumu

Yüksek İhtisas'a yeni başhekim

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Endokroloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Soner Cander, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 05:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 05:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yüksek İhtisas'a yeni başhekim
Fatmagül EREL'in haberi

Başhekim Soner Candar, “Hastanemiz Bursa dışında Güney Marmara’ya hitap eden en büyük eğitim ve araştırma hastanesi. 1350 yataklı ve yıllık 2 milyon acil poliklinik sayısı var. Kestel ilçesinden Dörtçelik Hastanesi’ne kadar uzanıyor. 

Yaklaşık 11 birim ile hizmet veriyor. Günde 200 faal poliklinik mevcut. Günde ortalama 100 ameliyat yapılıyor. Bu rakam yılda 90 bin civarında. 2250 kadrolu ve 1500 taşeron olmak üzere 4 bin personelimiz var. Yoğun bakımda bulunan yatak sayımız ise 150” dedi.

“HEDEFİM: EN İYİSİ”

Soner Candar, "Günbegün gelişen bir hastane. Benim de bu gelişime katkıda bulunmam gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerimi aktarmak ve hastanemiz için en iyisini yapmayı hedefliyorum. Hiperbarik oksijen merkezimiz tamamlandı ve açmak üzereyiz. Organ nakli birimimiz de tamamlandı, en yakın zamanda açılacak. Organ nakli ameliyatları başlayacak. Yanık merkezi ve tüp bebek merkezi üzerinde çalışmakta olduğumuz projeler. Bunların yanında yoğun bakım kapasitesini artırmaya başladık. Hemodiyaliz üniteleri ile ilgili çalışmamız da mevcut. Tek bir ünite üzerinde toplamaya çalışıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.