Hava Durumu

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde seçim heyecanı

Ziraat mühendisliği mesleğinin daha iyi yerlere gelmesi için Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin yönetimine talip olduklarını açıklayan Bursa Ziraat Mühendisleri Platformu Başkanı Erdal Eroğlu, odayı dar kadro anlayışından kurtarmak için yola çıktıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde seçim heyecanı

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Ziraat Mühendisleri Platformu olarak Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimine aday olduklarını açıklayan Erdal Eroğlu, meslektaşlarının desteğiyle demokratik bir süreç başlacaklarını söyledi. Odayı dar kadro anlayışından kurtarmak için yola çıktıklarını ifade eden Eroğlu, vizyoner bir yönetim anlayışıyla üyeler adına daha çok fayda üreterek, mesleği hak ettiği yere kavuşturmak istediğini söyledi.

Eroğlu, "Ziraat mühendisliği mesleğinin meselelerine çare bulmayı hedefleyen Bursa Ziraat Mühendisleri Platformu, demokratik katılımı artırarak, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde bütün üyelerimizle birlikte ortak akıl ile yönetim esasını oluşturacaktır. Ziraat Mühendisleri Odası'nın ülkenin geleceği adına gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne politika üretmek ve yol haritaları belirlemek gibi önemli bir sorumluğu var. Ancak bugüne baktığımızda ne ziraat mühendisliği mesleğinin, ne de Ziraat Mühendisleri Odası'nın hak ettiği yerde olmadığını üzülerek görmekteyiz. Tarladan sofraya kadar hayatın her alanında görev ve sorumluk sahibi olan mesleğimizin daha iyi yerlere gelmesi için çözüm odaklı ve katılımcı bir sürece geçilmesi gerekmektedir. İşte biz bu anlayış doğrultusunda 2013 seçimlerinde Bursa Ziraat Mühendisleri Platformu olarak oda yönetimine talibiz" dedi.

Giderek artan dünya nüfusuna paralel olarak ortaya çıkan gıda ihtiyacının günümüzde insanlığın en önemli sorunu haline geldiğini belirten Eroğlu, tarım ve gıda politikalarının bütün ülkelerin siyasi, ekonomik ve sosyal politikalarının en önemli unsuru olduğunu söyledi. Eroğlu, ülke ekonomisinin lokomotif şehri olan Bursa’nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu, tarım ve hayvancılık sektörünü geleceğe taşımanın yolunun bilgi ve teknolojiyi sektöre entegre etmekten geçtiğini ifade etti.

Bursa’da 5 binin üzerinde ziraat mühendisi olduğunun altını çizen Eroğlu, neden sadece bin 500 üyenin kayıtlı olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi. 2013 seçimlerine kadar yapılan seçimlerde katılım oranının yüzde 50'lerin altında olduğunun da sorgulanması gerektiğini kaydeden Eroğlu, "Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimine seçilmemiz durumunda zirai ve ekolojik kaynakların ekonomik ve rasyonel kullanımını sağlamak için çalışmalar yürüteceğiz. Ülke ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıda, kaliteli tarım ve hayvancılık üretimine rehberlik etmek için elimizden geleni yapacağız. Meslektaşlarımızın başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, AB ve kalkınma ajansları aracılığı ile verilen proje destek ve teşviklerinden daha iyi yararlanmasını sağlayacağız" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.