Hava Durumu

Bursa'dan Türkiye'ye örnek proje

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl yapılan organizasyonda 17 ilçede 225 bin öğrenciyi sporla buluşturduklarını hatırlatarak, bu yılki hedeflerinin 245 bin öğrenci olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 05:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 05:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan Türkiye'ye örnek proje
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri (BOSE) start aldı. Bu yıl 245 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinliklerin açılış töreni, Merinos Parkı’nda gerçekleştirildi. Okullardan yüzlerce öğrencinin katıldığı, yarışmalara ait çeşitli platformların kurulduğu, renkli görüntülere sahne olan etkinliğin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz ve davetliler katıldı. 

HEDEF 245 BİN ÖĞRENCİ 

Bursa’nın tarih başkenti olmasının yanında bir spor kenti olması için de gereken her türlü fiziki yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, yeni neslin spora yönlendirilmesini Bursa ve Türkiye’nin geleceği açısından kaçınılmaz gördüklerini söyledi. Okullarda sporun canlanması ve çocukların spora olan ilgisini daha da artırmak hedefiyle düzenledikleri etkinliklerde geçen yıl 225 bin öğrenciyi sporla buluşturduklarını aktaran Altepe, “Bu yılki hedef 245 bin öğrenci. Gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi, sporcu, ahlaklı, bilgi yüklü ve vizyon sahibi ender bireyler olması için Türkiye’ye örnek spor şenlikleri düzenliyoruz” şeklinde konuştu. 

Spor TIR'ı eşlik edecek 

İl Milli Eğitim Müdürvekili Ekrem Koz, bu yılki şenliklerde Spor TIR'ının da yer aldığını açıkladı. Çeşitli spor malzemeleriyle dolu olan TIR'ın her hafta bir ilçeye giderek hafta boyunca bölge gençlerini sporla buluşturacağını kaydeden Koz, “Futboldan satranca, macera parkurundan voleybola, fiziksel etkinliklerden masa tenisine kadar birçok spor dalı yeni nesil sporcularla buluşacak” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.