Hava Durumu

Bursa'dan gol sesi çıkmadı

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Bursaspor, Timsah Arena'da Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan gol sesi çıkmadı
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor-Osmanlıspor arasında oynanan karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

\"\"

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 6. dakikada Osmanlıspor geliştirdi. Hızla ceza sahasına ilerleyen Regattin, topu sağ kanattan hareketlenen Umar'ın önüne attı. Bu oyuncunun çaprazdan sert şutunda yerden gelen topu kaleci Harun Tekin, ayaklarıyla çeldi. Maçın 17. dakikasında Bursaspor net bir pozisyon yakaladı. Sol kanattan kazanılan serbest atışı bekletmeden kullanan Batalla, topu aynı bölgeden ceza sahasına giren Deniz Yılmaz'ın önüne attı. Deniz, bir rakip defans oyuncusunu çalımladıktan sonra topa vurdu. Defanstan dönen top Şamil Çinaz'ın önüne düştü. Bu futbolcunun penaltı noktası üzerinden şutunda top üstten auta gitti. 36. dakikada sol kanattan hareketlenen Bursasporlu Sercan Yıldırım, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Faty'in kafa vuruşunda Batalla'ya çarpan top havalandı. Kaleci Hakan Arıkan, topa sahip oldu. 39. dakikada Bursaspor atağında, sağ kanattan hareketlenen Deniz Yılmaz, yaklaşık 20 metreden topa sert vurdu. Kaleci Hakan Arıkan, gelen topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 45+1. dakikada Aziz Eraltay'ın ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta gidince ilk yarı golsüz sona erdi.

\"\"

Müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ikinci yarısında da tempo düşmedi. Karşılaşmanın 55. dakikasında sol kanatta topla buluşan Adrien Regattin ceza sahası içine yaptığı ortaya Diabate'nin kafa vuruşunda Harun bir kez daha gole izin vermedi. Bursaspor, karşılaşmanın 68. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Aziz Behich ile Prochazka arasında yaşanan ikili mücadelede Bursasporlu oyuncular topun elle kesildiğini öne sürerek penaltı beklediği pozisyonda maçın hakemi Fırat Aydınus, oyunu devam ettirdi. Heyecanın eksik olmadığı karşılşmanın 79. dakikasında Osmanlısporlu Raul Rusescu, Pablo Batalla'yı geçtiği pozisyonda önünü açtı ve kaleye uzaktan sert bir şut çekti ancak günün başarılı ismi Harun Tekin topu tokatlayarak çeldi ve gole izin vermedi. 

\"\"

90 dakika boyunca iki takım da aradığı golü bulamadı. Harun Tekin ve Hakan Arıkan'ın yıldızlaştığı karşılaşmadan gol sesi çıkmadı ve karşılaşma başladığı skorla tamamlandı.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 13'e çıkartırken, Osmanlıspor'da 11 puana ulaştı. 

MAÇTAN NOTLAR

GÜNEŞ AÇINCA SEYİRCİ AZALDI MAÇI 12 BİN KİŞİ İZLEDİ

Bursasporlu taraftarlar, Osmanlıspor karşılaşmasının 13.30'a olmasına rağmen havanın güneşli olması nedeniyle aileleriyle pikniğe gidince tribünlerde büyük boşluklar oluştu. 43 bin kişilik stadyumda 12 bine yakın Bursasporlu taraftar maçı izledi.

DENİZ YILMAZ SAHADA

Formasını en son giydiği mayıs ayında Torku Konyaspor müsabakasında sakatlanan golcü Deniz Yılmaz, ameliyat, tedavi sonrasında yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra ilk onbirdeki yerini aldı. Cezası biten İsmail, sakatlığı geçen Faty ilk onbirde yer buldu.

BATALLA REKOR KIRDI

Bursaspor’un Arjantinli kaptanı Pablo Martin Batalla, kulüp tarihinde en fazla formayı giyen yabancı futbolcu olarak, Osmanlıspor karşılaşmasında tarihe geçti. Batalla, Bulgar kaleci İvko Gançev’in 192 maçlık en uzun süre oynama rekorunu da tarihin tozlu sayfaları arasına gömmüş oldu.

HAMZAOĞLU KADROYU DEĞİŞTİRDİ

Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gaziantepspor yenilgisinden sonra kadroda değişikliğe gitti. Bandırmaspor maçında sakatlanan Bilal Kısa, Merter Yüce ve Jorquera yedek kulübesinde yer aldı. Gaziantepspor maçında forma giyen Ertuğrul Ersoy kulübede kalan bir başka isim oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90' Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Maçta herhani bir gol sesi çıkmıyor. Bu sonuçla Bursaspor 13 puana yükselirken, Osmanlıspor FK 11 puana yükseliyor.

90' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Bilal Kısa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu atak Serdar Kurtuluş'un Hakan Arıkan'a yapılan faul sonrası duruyor.

90' Maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

89' Sol kanatta topla buluşan Adrien Regattin topla ilerliyor. Sol çaprazdan uzaklardan bir şut çekiyor ancak bu top kaleyi bulmuyor ve dışarı çıkıyor.

88' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

87' Bursaspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Şamil Cinaz çıkıyor ve yerini Bilal Kısa'ya bırakıyor.

87' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki İsmail Konuk bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

86' Cristobal Jorquera, Adrien Regattin'e yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

84' Muhammed Bayır, kullanılmaya çalışılan serbest vuruşu engellediği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

83' Osmanlıspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, sakatlanan Aminu Umar oyundan çıkıyor ve yerini Dzon Delarge'a bırakıyor.

80' Sol çaprazda topla buluşan Raul Rusescu, Pablo Batalla'yı geçiyor ve önünü açıyor. Uzaktan sert bir şut çekiyor. Kaleci Harun Tekin bu top tek elle tokatlıyor ve uzaklaştırıyor.

76' Sol kanattan gelişen atakta topla birlikte ceza sahası içine topla giren Aminu Umar kısa pası ile topu ceza sahası yayı önündeki Badou Ndiaye ile buluşturuyor. Badou Ndiaye topu kontrol ediyor ve topla birlikte ceza sahası içine giriyor. Penaltı noktasının hemen arkasından vuruşunu yapıyor ancak bu top savunmadaki Aziz Behich'den geri dönüyor.

76' Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği, Ricardo Faty çıkıyor ve yerini Cristobal Jorquera'ya bırakıyor.

74' Aminu Umar, İsmail Konuk'a hava topunda yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

72' Osmanlıspor'da ikinci oyuncu değişikliği, Cheick Diabate çıkıyor ve yerini Raul Rusescu'ya bırakıyor.

71' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgeden topa hareketlenen Aykut Demir kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top dışarı çıkıyor.

71' Cheick Diabate'nin pası ile ceza sahası yayı önünde topla buluşan Badou Ndiaye topu sağına çekiyor ve şutunu çekiyor ancak Harun Tekin yatarak bu topu kornere tokatlıyor.

66' Sol kanattan gelişen Osmanlıspor FK atağında kısa pasla topla buluşan Muhammed Bayır ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

62' Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Cheick Diabate ceza sahası içine topla ilerleyip korner çizgisine yakın bölgeden şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Harun Tekin'in kontrolünde kalıyor.

60' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Pablo Batalla bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Kısa pası ile topu Yonathan Del Valle ile buluşturuyor. Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Yonathan Del Valle şutunu çekiyor ancak bu top takım arkadaşı Deniz Yılmaz'a çarpıp dışarı çıkıyor.

58' Sağ kanatta uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden Badou Ndiaye bu topu kısa pas ile ceza sahası dışı sağ çaprazdaki Aminu Umar ile buluşturuyor. Aminu Umar bekletmeden gelişine şutunu çekiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

58' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma araya girerek uzaklaştırıyor.

55' Sol kanatta topla buluşan Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas önünde arka direğe yakın bölgeden topa hareketlenen Cheick Diabate kafa vuruşunu yapıyor. Cheick Diabate'nin bu vuruşunda Harun Tekin topu tokatlıyor. Seken topu takip eden Aminu Umar sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

53' Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Yonathan Del Valle sol kanatta ofsaytta kalıyor.

52' Pablo Batalla'nın pası ile ceza sahası yayı önünde topla buluşan Şamil Cinaz bekletmeden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top kale direğinin yanından dışarı çıkıyor.

51' Musa Çağıran, Pablo Batalla'nın arkasından kayıyor ve rakibini yerde bırakıyor. Bu pozisyon sonrası Musa Çağıran sarı kart ile cezalandırılıyor.

50' Ceza sahası içinde topla buluşan Deniz Yılmaz kısa pası ile topu ceza sahası dışındaki Yonathan Del Valle ile buluşturuyor. Yonathan Del Valle ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

48' Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Deniz Yılmaz bekletmeden vuruşunu yapıyor. Bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

46' Hızlı gelişen Osmanlıspor FK atağında Aminu Umar'ın pası ile topla buluşan Adrien Regattin ceza sahası yayının hemen yanından vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

46' Santra sonrası kazanılan topla sağ kanatta topla buluşan Yonathan Del Valle uzaklardan bir şut çekiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

46' Bursaspor, ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Sercan Yıldırım çıkıyor ve yerini Merter Yüce'ye bırakıyor.

46' Hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya konuk ekip Osmanlıspor FK başlıyor.

İLK YARI

45' Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı herhangi bir gol sesi çıkmıyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45' Uzaklaştırılan topu kontrol eden Aminu Umar ceza sahası yayı önünden şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

45' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Adrien Regattin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırılıyor.

44' Ceza sahası yayının hemen yanından kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Musa Çağıran kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor ancak bu top barajdaki takım arkadaşı Vaclav Prochazka'dan geri dönüyor.

42' İsmail Konuk, ceza yayı önünde Adrien Regattin'in vurduğu şutu elle engellediği gerekçesiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

41' Orta alandan atılan uzun pasla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Vaclav Prochazka bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak ön direkte Harun Tekin bu topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

39' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu Hakan Arıkan kontrol ediyor.

39' Kısa pasla sol çaprazda topla buluşan Musa Çağıran uzaklardan bir şut çekiyor ancak bu top kaleci Harun Tekin'in kontrolünde kalıyor.

36' Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Musa Çağıran yerden sert bir vuruş yapıyor ancak bu top kalecinin kontrolünde dışarı çıkıyor.

34' Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Adrien Regattin kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Etkisiz giden topu kaleci Harun Tekin yatıyor ve kontrol ediyor.

32' Serdar Kurtuluş, hızlı gelişen Osmanlıspor FK atağınında Adrien Regattin'e sert müdahale yapıyor. Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında oyun duruyor ve hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

30' Ricardo Faty, Adrien Regattin'e yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

29' Orta alandan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Pablo Batalla ara pası ile topu Yonathan Del Valle ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Yonathan Del Valle altıpasın hemen yanından vuruşunu yapıyor ancak bu topu Hakan Arıkan taça tokatlıyor.

26' Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Cheick Diabate kısa pası ile topu ceza sahası içindeki Adrien Regattin'le buluşturuyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Adrien Regattin bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

25' Osmanlıspor'da ilk oyuncu değişikliği, sakatlanan Koray Altınay oyundan çıkıyor ve yerini Aykut Demir'e bırakıyor.

24' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte Cheick Diabate bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

21' Maçın bu dakikalarında her iki takım orta alanda top kayıpları yaşıyor.

17' Sol kanattan atılan pasla ceza sahası içinde topla buluşan Deniz Yılmaz kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Savunmadan seken topu takip eden Şamil Cinaz gelişine vuruşunu yapıyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

17' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Numan Çürüksu yükseliyor ve bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

16' Adrien Regattin'in verdiği kısa pasa hareketlenen Cheick Diabate ofsaytta kalıyor.

15' Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Ricardo Faty uzaklardan bir şut çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından sekip taça gidiyor.

11' Harun Tekin'in uzaklaştırmaya çalıştığı topu kontrol eden Badou Ndiaye ceza sahası yayı önünde topla buluşuyor ve vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

9' Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Musa Çağıran bekletmeden şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

7' Hızlı gelişen Osmanlıspor FK atağında Aminu Umar'ın pasına hareketlenen Adrien Regattin ofsaytta kalıyor.

7' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kaleci Hakan Arıkan kontrol ediyor.

6' Dönen topu takip eden Koray Altınay ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki oyuncular bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

6' Hızlı gelişen Osmanlıspor FK atağında ceza sahası içine topla ilerleyen Adrien Regattin pasını altıpasın sağındaki Aminu Umar'la buluşturuyor. Aminu Umar sağına çekip şutunu çekiyor ancak bu topu Harun Tekin tokatlıyor ve uzaklaştırıyor.

4' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında kısa pasla topla buluşan Sercan Yıldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki oyuncular bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

1' Hakem Fırat Aydınus maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça başlayan taraf ev sahibi Bursaspor oluyor.

MAÇ METRE

Stat: Büyükşehir Belediye Stadı (Timsah Arena)
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Yusuf Bozdoğan, Bülent Birincioğlu
                                           
BURSASPOR: Harun Tekin, Serdar Kurtuluş, İsmail Konuk, Tomas Sivok, Aziz Behich, Şamil Çinaz, Ricardo Faty, Pablo Batalla, Sercan Yıldırım, Yonathan Del Valle, Deniz Yılmaz
Yedekler: Mert Günok, Bilal Kısa, Ertuğrul Ersoy, Sinan Bakış, Cristobal Jorquera, Merter Yüce, Tomas Necid
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

OSMANLISPOR: Hakan Arıkan, Aminu Umar, Koray Altınay, Daniel Regattin, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Numan Çürüksu, Papa Ndiaye, Tidiane Diabate, Muhammed Bayır, Vaclav Prochazka
Yedekler: Ahmet Eyüp Türkaslan, Tiago Pinto, Aykut Demir, Adam Maher, Erdal Kılıçaslan, Delarge Dzon, Raul Andrei Rusescu
Teknik Direktör: M.Reşit Akçay

Sarı Kartlar: Dk.30 Ricardo Faty, Dk.32 Serdar Kurtuluş, Dk.42 İsmail Konuk, Dk.86 Jorquera (Bursaspor), Dk.51 Musa, Dk.75 Umar, Dk.84 Muhammed (Osmanlıspor)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.