Hava Durumu

Bursaspor, Akhisar ile puanları paylaştı

Bursaspor, Türkiye Kupası gruplarına puanla başladı. Akhisar Belediyespor karşısında iki kez öne geçmeyi başaran ancak beraberliğe razı olan Timsah’ta iki penaltıya sebebiyet veren Ertuğrul Ersoy maça damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor, Akhisar ile puanları paylaştı
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu ilk hafta karşılaşmasında Bursaspor, Akhisar Belediyespor’a konuk oldu. Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadelenin ilk yarısında iki takım da hücum futbolu sergiledi. İlk tehlikeli atağını 6. dakikada Del Valle’nin şutuyla üreten Yeşil Beyazlılar, 10. dakikada golü buldu. Del Valle’nin sol çizgiden altıpas içine yaptığı ortada Tomas Necid’e sadece dokunmak kaldı: 0-1. Bu golden iki dakika sonra Ertuğrul Ersoy’un Mervan Çelik’e müdahalesini hakem Mete Kalkavan penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Vaz Te skora denge getirdi: 1-1. Dakikalar 17’yi gösterdiğinde Jorquera’nın kullandığı serbest vuruşta şık bir kafa vuruşu yapan Ricardo Faty, Yeşil Beyazlı ekibi bir kez daha öne geçirdi: 1-2.

GALİBİYET GOLÜ GELMEDİ

Gol düellosu şeklinde geçen mücadelenin 24. dakikasında Ricardo Vaz Te topu ağlarla buluşturarak durumu 2-2’ye getirirken, Timsah’ın genç defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, 34. dakikada bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. Mert Günok, Vaz Te’nin penaltı vuruşunu çıkarsa da dönen topu tamamlayan Portekizli futbolcu, hat-trick yaparak takımını 3-2 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci devreye de etkili başlayan Akhisar, 47. dakikada mutlak bir golden yararlanamadı. Vaz Te’nin topuğuyla yaptığı vuruşu kaleci Mert son anda yatarak önledi. 63’te Erdem’in sağ kanattan yaptığı ortada Tomas Necid kafa vuruşuyla topu ağlarla buluştursa da Bursaspor galibiyet golünü bir türlü bulamadı. Maç 3-3’lük eşitlikle sonuçlandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.