Hava Durumu

Bursaspor bugün hakim karşısına çıkıyor

2014’te ön sözleşme yapılan ancak anlaşma sağlanamayan Pape Diakhate ve Granada Kulübü Yeşil Beyazlılar’dan şikayetçi olmuştu. Dava FIFA’dan sonra CAS’a taşındı. Duruşma bugün yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor bugün hakim karşısına çıkıyor
ÖN SÖZLEŞME DERT OLDU 

Bursaspor’un 8 Ağustos 2014’te ön sözleşme yaptığı Pape Diakhate Yeşil Beyazlı kulübün başına büyük dert açtı. Yeşil Beyazlıların Slovenya kampı sırasında Samuel Holmen ile imza attığı gün Bursa’ya getirilen, sağlık kontrolünün ardından ön sözleşme yapılan Senegalli futbolcuyla anlaşma sağlanamamıştı. O dönemde bonservisi Granada’da olan, Kayseri Erciyesspor’da da kiralık forma giyen Diakhate konusunda İspanyol ekibi Bursaspor’un peşini bırakmadı. Diakhate’nin menajerleri ve Granada Kulübü sözleşmesi devam eden bir futbolcuyla ön sözleşme imzaladığı için Bursaspor’u FIFAya şikayet etti. FIFA’da sonra dava Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a taşındı. 

TAZMİNAT TALEP EDİLDİ

Pape Diakhate ile ilgili Bursaspor CAS’ta hakim karşısına çıkacak.  CAS’ta bugün görülecek tek duruşmada Diakhate ve Granada Kulübü şikayetçi olduğu Bursaspor Kulübü’nden yasal yükümlüklerini yerine getirmesini isteyecek. Granada Kulübü sözleşmesi devam eden oyuncuyla yapılan ön sözleşme konusunda tazminat talep etti. Diakhate de ön sözleşmeyi gerekçe göstererek Yeşil Beyazlı kulüpten alacaklarını istedi. Bursaspor’u İsviçre’deki duruşmada yönetim kurulu üyesi Avukat Hakan Dinçtürk temsil edecek. Başkan Ali Ay, “Karışık bir durum var ortada. Arkadaşlar gerekli hazırlığı yaptı. Davayı kaybedeceğimizi düşünmüyorum” diye konuştu. 

Men cezası bu yıl bitti

Bursaspor daha önce eski futbolcusu Collins Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle UEFA tarafından 250 bin Euro para cezası ve Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasına çarptırılmış, men cezası Yeşil Beyazlı kulübün CAS’ta yaptığı savunmayla karar değişikliğine uğrayarak 2015-2016 sezonu itibarıyla sona ermişti. Ozan DEMİR'in haberi

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.