Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Off demedi ohh dedi

Bursaspor, Çaykur Rizespor karşısında Deniz Yılmaz’ın 5 dakika içinde kaydettiği gollerle 3 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Timsah, ilk 4’teki rakiplerinin puan kaybettiği haftayı kârlı kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Off demedi ohh dedi
Bursaspor, Süper Lig’de 13. haftanın kapanış maçında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Timsah Arena’da oynanan mücadeleye istekli başlayan Yeşil Beyazlılar, ilk 10 dakikada topa sahip olan taraf olsa da etkili bir pozisyon üretemedi. İlerleyen bölümde sağ kanattan Oğulcan Çağlayan ile üst üste ataklar üreten konuk ekip, Ahmet İlhan ve Patryk Tusznski’yle önemli fırsatlar yakaladı. Kaleci Harun, Tusznski’nin 33. dakikadaki volesini çıkarırken, 36’da ise Oğulcan’ın pasında Ahmet İlhan’dan önce araya girerek topu kornere gönderen Erdem Özgenç mutlak golü önledi. 41’de Batalla’yla tehlike yaratan Timsah, 45’te kalesinde bir pozisyon daha verse de Jorquera kaptırdığı top sonrası hatasını telafi ederek tehlikeyi savuşturdu ve devre golsüz eşitlikle sona erdi. 

DENİZ’DEN 5 DAKİKADA 2 GOL

İkinci yarının başında önemli bir tehlike daha yakalayan Karadeniz ekibinde, Oğulcan Çağlayan’ın vuruşunu Harun Tekin son anda çıkardı. Hamza Hamzaoğlu’nun yaptığı değişiklikler sonrası yeniden baskısını artıran Yeşil Beyazlılar, aradığı golü 64’te buldu. Aziz Behich’in ortasında Sercan’ın indirdiği top, rakip savunmadan sekerek Deniz Yılmaz’ın önünde kaldı. Deniz, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Timsah’ı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 4 dakika sonra bu kez Pablo Batalla’nın asistinde sahneye çıkan Deniz Yılmaz, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek farkı 2’ye çıkardı. 85’te Kweuke’nin penaltı vuruşunu kaleci Harun çıkarsa da 87’de Recep Niyaz durumu 2-1’e getirdi. Son dakikaları nefes kesen mücadeleden 2-1 galip ayrılan Bursaspor, 3 maçlık 3 puan özlemine son verdi. 

MAÇTAN NOTLAR

ALADAĞLI ÖĞRENCİLER UNUTULMADI

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki yurt yangından yaşamlarını yitiren minik kızları unutmadı. Yangında yaşamlarını yitiren miniklerin isimleri, takımla birlikte seremoniye çıkan minik kızların tişörtlerine yazıldı. İki takım da sahaya 'Acımız ‘ALADAĞ’lar kadar' yazan pankartla çıktı.

KWEKE’YE TAZİYE PANKARTI

Bursaspor’un Teksas Tribünü taraftarları ABD’deki kazada eşi ve ikizlerini kaybeden Kweuke için, 'Kweuke acını paylaşıyoruz', Uçak kazasında takımın birçok oyuncusunu kaybeden Brezilya takımı Chapecoense için '2016 Acı yıl’ yazan taziye pankartları açıldı.

TAKIMI TRİBÜNE ÇAĞIRDILAR

Son lig maçında Galatasaray’a 3-1 yenilen ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Bursasporlu futbolculara taraftarlar sahip çıktı. Seremoni sonrası futbolcuları el ele tribünlere davet ederek alkışlamaları dikkat çekti. Karşılaşmayı 18 bin 858 biletli seyirci izledi.

DENİZ 8 AY SONRA GOL ATTI

Bursaspor’un golcüsü futbolcusu Deniz Yılmaz tam 8 ay sonra golle tanıştı. Son golünü 14 Mayıs’ta Torku Konyaspor’a atan Deniz yılmaz, Çaykur Rizespor karşılaşmasında 2 gol atarken taraftarlarının beğenisini kazandı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90' Hakem Ümit Öztürk maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Bursaspor 2-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.

90' Leonard Kweuke'nin pasıyla topla buluşan Oğulcan Çağlayan ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

90' Sol kanattan Dhurgham Ismail'in arka direğe yaptığı ortasına Oğulcan Çağlayan kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şut kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

87' Bursaspor'da oyuncu değişikliği Ricardo Faty, Cristobal Jorquera'nın yerine oyuna dahil oluyor.

87' GOL! Çaykur Rizespor, Recep Niyaz ile farkı 1'e indiriyor. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Özgür Çek yerden pasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. O noktada oyuna sonradan giren Recep Niyaz topun gelişine şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

86' Penaltı atışı için topun başına geçen Leonard Kweuke sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak bu penaltıyı kaleci Harun Tekin kurtarmayı başarıyor.

85' Çaykur Rizespor penaltı kazanıyor.

83' Çaykur Rizespor son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Recep Niyaz, Davide Petrucci'nin yerine oyuna dahil oluyor.

82' Sercan Yıldırım'ın havadan gönderdiği pası ceza yayı önünde göğsüyle kontrol eden Joshua John ofsayta yakalanıyor.

79' Çaykur Rizespor'da oyuncu değişikliği; Ahmet İlhan Özek oyundan alınırken, Özgür Çek yerine oyuna dahil oluyor.

78' Orta alanda Mohamed Ali Yaakoubi, rakibi Deniz Yılmaz'a kayarak yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

77' Marwane Saadane'nin arapasına hareketlenen Leonard Kweuke ceza yayı üzerinde ofsayta yakalanıyor.

73' Sağ taraftan köşe vuruşundan Cristobal Jorquera'nın arka direğe gönderdiği ortasını Tomas Sivok uzaklaştırıyor. Dönen topu iyi takip eden Joshua John, ceza yayı içerisinden topun gelişine sert bir şut çekiyor fakat bu şut savunmadan geri geliyor.

72' Marwane Saadane'nin ceza alanına doldurduğu topa hareketlenen Ümit Kurt ofsayta yakalanan isim oluyor.

70' Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Davide Petrucci sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

69' Çaykur Rizespor oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Robin Yalçın oyundan alınırken, Leonard Kweuke yerine oyuna dahil oluyor.

68' Pablo Batalla, golde asist yapan oyuncu oluyor.

68' GOOOLL!!! Bursaspor, Deniz Yılmaz ile farkı 2'ye çıkarıyor. Cristobal Jorquera'nın ara pasıyla ceza alanı içi sol tarafında topla buluşan Pablo Batalla son çizgiye indikten sonra pasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Deniz Yılmaz savunmaya rağmen şutunu çekmeyi başarıyor ve top takımının rahatlatan golü atmayı başarıyor.

67' Ceza alanı çizgisi üzerinde sol tarafında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Pablo Batalla sağ ayağıyla doğrudan kaleye şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri dönüyor.

63' GOOOLL!!! Bursaspor, Deniz Yılmaz ile maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza alanı içerisi sağ tarafında topla buluşan Aziz Behich ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Sercan Yıldırım kafa vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarpıp altıpasın hemen içine düşüyor. Altıpasın içinde müsait pozisyonda Deniz Yılmaz sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

60' Bursaspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Yonathan Del Valle oyundan alınırken, Sercan Yıldırım yerine oyuna dahil oluyor.

59' Hızlı gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Erdem Özgenç ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. Bu noktada Joshua John kafa vuruşunu yapıyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

57' Sağ taraftan Ahmet İlhan Özek köşe vuruşundan ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktada topa iyi yükselen Ümit Kurt kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

56' Aziz Behich, rakibi Patrik Tuszynski'ye yaptığı faul sonrasında hakeme itirazlarda bulununca sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

54' Davide Petrucci, rakibi Joshua John'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

53' Ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Yonathan Del Valle kaleye şansını deniyor fakat bu şut doğrudan auta gidiyor.

52' Sağ kanattan Cristobal Jorquera ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu tehlikeyi önlemeyi başarıyor.

49' Ceza alanı sol tarafında topu önüne alan Patrik Tuszynski pasını hemen altıpasın önündeki Oğulcan Çağlayan'a atıyor. Oğulcan, topun gelişine yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat kaleci Harun Tekin zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.

46' Oyuna yeni giren Joshua John sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktadan ortasını altıpasın önüne doğru yapıyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırıyor.

46' Bursaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Kubilay Kanatsızkuş oyundan alınırken, Joshua John yerine oyuna dahil oluyor.

46' İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci yarıya Bursaspor başlıyor.

İLK YARI

45'
Hakem Ümit Öztürk maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45' İlk yarının sonlarına doğru sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Ahmet İlhan Özek ortasını altıpasın önüne doğru yapıyor. O noktada Ümit Kurt kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

45' Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

43' Sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktadan Dhurgham Ismail'in yaptığı orta kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

41' Köşe vuruşu için topun başına geçen Pablo Batalla ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Ön direkte Kubilay Kanatsızkuş kafayla topu arkaya aşırıyor ancak savunma dikkatli bir şekilde topu uzaklaştırıyor.,

41' Kubilay Kanatsızkuş'un pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pablo Batalla sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top savunmada Mohamed Ali Yaakoubi'ye çarpıp kornere gidiyor.

37' Sol kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Dhurgham Ismail ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak hava topu mücadelesinde Mohamed Ali Yaakoubi, rakibi Kubilay Kanatsızkuş'a faul yapıyor.

33' Çaykur Rizespor bu dakikada gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta topu önüne alan Oğulcan Çağlayan ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. Bu noktada Patrik Tuszynski müsait pozisyonda topun gelişine voleyle şutunu çekiyor fakat kaleci Harun Tekin üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

31' Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına geçen Dhurgham Ismail ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Patrik Tuszynski zor durumda kafa vuruşunu yapıyor fakat top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

29' Orta alanda iyi paslaşmalar sonrasında ceza alanı dışı sol çaprazından Deniz Yılmaz'ın yerden çektiği etkili şut direk dibinden auta çıkıyor.

28' Pablo Batalla'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Yonathan Del Valle sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top kaleye paralel bir şekilde doğrudan auta gidiyor.

26' Ceza alanı sol tarafında topu önüne alan Ahmet İlhan Özek son çizgiden ortasını ön direğe doğru yapıyor ancak savunma topu taca atmayı başarıyor.

23' Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Ahmet İlhan Özek ortasını penaltı noktasına doğru yapıyor. Bu noktada Patrik Tuszynski kafa vuruşunu yapıyor ancak bu etkisiz şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

21' Köşe vuruşu için topun başına geçen Ahmet İlhan Özek ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Oğulcan Çağlayan topu ön tarafa indirmek istiyor fakat savunma kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

21' Sol kanatta defasın arkasına atılan topa hareketlenen Oğulcan Çağlayan son çizgiye inmeden yerden ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak savunma son anda topu kornere atmayı başarıyor.

17' Ceza alanı dışı sağ çaprazdan Oğulcan Çağlayan'ın sağ ayağıyla çektiği sert şut kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

14' Orta alanda Deniz Yılmaz, rakibi Dhurgham Ismail'den sıyrıldıktan sonra yerde kalıyor ve hakem Ümit Öztürk sarı kartını Dhurgham Ismail için kullanıyor.

13' Sol kanatta topla buluşan Yonathan Del Valle ceza alanına girer girmez dar açıdan sert bir şut çekiyor fakat top yan ağlarda kalıyor.

11' Atak yönü sol kanatta taç atışıyla başlayan oyundan sonra topla buluşan Davide Petrucci ortasını ceza alanına doğru gönderiyor. Savunmanın kafasından seken top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

7' Sağ kanattan Deniz Yılmaz ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Yonathan Del Valle'den önce savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

3' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Pablo Batalla, ortasını ön direğe doğru gönderiyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

2' Sağ kanattan gelişen atakda Erdem Özgenç'in ceza alanına göndermek istediği ortası doğrudan auta çıkıyor.

1' Hakem Ümit Öztürk maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Çaykur Rizespor başlıyor.

MAÇ METRE​

STAT: Timsah Arena
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Bahattin Duran, Kerem Ersoy

BURSASPOR: Harun Tekin,Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Tomas Sivok, Aziz Behich, Merter Yüce, Cristobal Jorquera, Pablo Batalla, Yonathan Del Valle, Kubilay Kanatsızkuş, Deniz Yılmaz
Yedekler: Meert Günok, Ertuğrul Ersoy, Ricardo Faty, Tomas Necid, Josua John, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

ÇAYKUR RİZESPOR: Abdoulaye Diallo, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Mohammed Yakubu, Marwane Saadane, Davide Petrucci, Robin Yalçın, Ahmet İlhan Özek, Oğulcan Çağlayan, Dhurgham İsmael, Patryk Tusznski
Yedekler: Gökhan Akkan, Recep Niyaz, Mehmet Akyüz, Özgür Çek, Godfrey Oboabona, Emrah Başsan, Leonard Kweuke
Teknik Direktör: Hikmet Karaman

SARI KARTLAR: Aziz Eraltay, Sivok (Bursaspor)  Dhurgham İsmael , Petrucci, Yakubu (Çaykur Rizespor) 
GOLLER: Dk.63'-68' Deniz Yılmaz (Bursaspor) 87' Recep Niyaz (Çaykur Rizespor) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.