Hava Durumu

Bursaspor'da olağanüstü kongre kararı

Aralık'ta Tüzük Genel Kurulu yapacağını belirten Ali Ay, yönetici sayısını 7 kişiye düşüreceğini söyledi. “Başladığım işi yarım bırakmam” diyen Bursaspor Başkanı, Mayıs'taki kongrede aday olacağını belirtti. Ali Ay ve ekibi mali durumla ilgili de 7 yıllık programı kamuoyuyla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 05:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 05:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da olağanüstü kongre kararı
Ozan DEMİR'in haberi

Bursaspor Başkanı Ali Ay yöneticilerin eşliğinde basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Medya temsilcileriyle önce kahvaltıda görüşen Ali Ay daha sonra 1 saat 35 dakika süren bir bilgilendirme yaptı. Ali Ay, 15 kişilik mevcut yönetim kurulunun çok fazla olduğuna vurgu yaptı ve “Yönetimi oluştururken ben bile bazı arkadaşlarımızı sonradan tanıdım. 15 kişilik yönetim çok fazla. Çatlaklar olur, olacak da. Yeni tüzükle igili çalışmalarımız devam ediyor. Aralıkta tüzük kongerisi yapma zorunluluğumuz var. Yönetici sayısını başkan dahil 7 kişiye düşürmeyi planlıyoruz” dedi. 

MAYIS’TAKİ KONGREDE ADAYIM

Kulübü şeffaf bir anlayışla yönettiklerini söyleyen Ali Ay, “Bana ‘Ağlayan başkan’ dediler, ‘Her şeyi açıklama’ dediler. Daha önceki yönetimler hiçbir şeyi açıklamıyorlardı. Vicdanen çok rahatım. Mayıs ayında kongre düşüncem var” diye konuştu. Ali Ay mayıstaki kongrede adaylığıyla ilgili gelen soruya da, “Evet adayım” yanıtını verdi. Transfere de değinen Ali Ay, “Hatalar yapmış olabiliriz ama genele baktığımızda çok güzel bir ekip kurduk. Herkes gerçekten samimi. Devre arası bir futbolcu satarsak 2 ya da 3 transfer yapabiliriz. Belki de çok iyi top oynayacağız hiç ihtiyacımız olmayacak” diye konuştu.

Lobi eksiğimiz var

Ali Ay TFF’deki lobi eksikliğine de dikkat çekti. Ay, “Gaziantep maçına çok üzüldük. MHK Başkanı ve TFF Başkanı’yla görüştük. Lobileşmemiz lazım. Mustafa Çağlar dışında yöneticimiz yok. Kurullarda Bursalı kimse yok. Bir sonraki seçimde bu konuyu gündeme getireceğim” dedi. Yayın ihalesiyle ilgili de görüşlerini belirten Ali Ay, “Rakamlar istediğimiz gibi olursa kulüpler ciddi anlamda rahatlayacak. 25-30 milyona yakın ilave geli-rimiz olacak” diye konuştu.   

Ne yaparsanız yapın olmuyor

Ali Ay kulübün mali durumu hakkında yaptığı değerlendirmede “Geriden gelen 300 milyonluk borç var.  Ne kadar bütçe yaparsanız yapın bütçemiz eksi 30 milyon lira açık veriyor. Gönül isterdi ki çok düşük borçla kulübü devralalım, çok iyi transferler yapalım. Ama olmadı” şeklinde görüş belirtti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.