Hava Durumu

Bursaspor'un Diakhate için yargılandığı CAS'taki dava görüldü

İsviçre’deki duruşmada Bursaspor’un savunmasını Hakan Dinçtürk ve Nihat Güman yaptı. Granada ve Diakhate Yeşil Beyazlı kulüple birlikte kiralık oynadığı Kayseri Erciyesspor’dan FIFA’da kazandığı 3 milyon Euro’luk haksız feshin tazminatını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un Diakhate için yargılandığı CAS'taki dava görüldü
Recep Bölükbaşı yönetimi döneminde 8 Ağustos 2014’te Bursaspor’la ön sözleşme yaparak Bursa’da sağlık kontrolünden geçirilen sonrasında anlaşma sağlamayınca gönderilen Pape Diakhate için Bursaspor aleyhine açılan dava dün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) görüldü.

İsviçre’deki duruşmada Bursaspor’u yönetim kurulu üyesi Avukat Hakan Dinçtürk ve kulüp danışman avukatı Nihat Güman temsil etti. O dönemde Pape Diakhate’nin bonservisini elinde bulunduran Granada Kulübü’nün Senegalli futbolcunun kiralık oynadığı Kayseri Erciyesspor’a FIFA’da açtığı ve Bursaspor’un da ön sözleşme yapması nedeniyle Diakhate’nin menajerleri tarafından dahil edildiği davanın kararının Temmuz ayı içinde açıklanacağı bildirildi. 

3 MİLYON EURO’LUK TAZMİNAT

Granada FIFA’da kazandığı davada 3 milyon Euro tazminat elde etmiş, Kayseri Erciyesspor ve Bursaspor da konuyu CAS’a taşımıştı. Bursaspor CAS’ta haksız fesih ve oyuncuyu kışkırtmakla ilgili iddialar üzerine savunması yaptı. Yeşil Beyazlı Kulübün hukukçuları savunmada oyuncuyu kışkırtmak gibi bir durumun söz konusu olmadığı, ön sözleşmenin geçerlilik kazanması için üç şartın yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bursaspor’un Recep Bölükbaşı döneminde Diakhate ile yaptığı önsözleşmenin geçerlilik kazanması için, Granada Kulübü’yle bir ilişkisinin kalmadığının belgelenmesi, sağlık sorununun bulunmaması, yönetim kurulunun bu transfere onay vermesi maddelerinin yer aldığı bildirildi. Bursaspor CAS’tan kulüp aleyhinde bir kararın çıkmasını beklemiyor.  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.