Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor'un eski kaptanlarından Atatürk Stadı'na hüzünlü veda

Bursaspor'un eski takım kaptanları Mesut Şen, Sedat Özbağ, Sedat Özden, Beyhan Çalışkan ve Ömer Erdoğan, "Timsah Arena"nın tamamlanmasının ardından yıkımına başlanan 66 yıllık Atatürk Stadı'nda hüzünlü anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un eski kaptanlarından Atatürk Stadı'na hüzünlü veda
Eski kaptanlar Şen, Özbağ, Özden, Çalışkan ve Erdoğan, yıllarca yeşil-beyazlı takımın başarısı için çıktıkları Atatürk Stadı'nın çimlerine bu kez veda için ayak bastı.

Atatürk Stadı'nda süren yıkım çalışmalarını izleyen Bursaspor'un efsane oyuncuları, burada yaşadıkları anıları birbirleriyle paylaşarak geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.



Bursaspor'un kurulduğu 1963 yılından 1973 yılına kadar yeşil-beyazlı formayı terleten, o dönemde attığı çalımlar ve yaptığı asistlerle futbolseverleri kendisine hayran bırakan Mesut Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stada girdiğinde çok hüzünlendiğini söyledi.

Yeşil çimlere ayak bastığında anılarının bir rüya gibi gözünün önünden geçtiğini anlatan 72 yaşındaki efsane oyuncu, "Bu stadın da sonu böyleymiş. Burası aslında büyütülüp daha modern hale getirilebilirdi. Şehrin en güzel yeriydi burası. Yazık oldu ve üzülüyoruz. Eski günler aklımıza geldi. Eski günlerimiz çok çok güzelmiş." dedi.



Atatürk Stadı'nda neşeli ve üzüntülü bir çok anısının bulunduğunun altını çizen Mesut Şen, bu statta attığı bir golü ise hiç unutamadığını kaydetti.

Mesut Şen, Atatürk Stadı'nda tüm maçların güzel geçtiğini ancak aralarındaki rekabet dolayısıyla Eskişehirspor müsabakalarının çok çekişmeli olduğunu belirterek, " Bir gün burada karlı bir sahada Eskişehirspor'u 3-0 yendik. Maçta 2 gol attım. İlk golde kaleci ile karşı karşıya kaldım. Vurur gibi yaptım kaleci atladı. Defans oyuncusu kayarak bana doğru geliyordu, vurmadım topu geri çektim. Savunma oyuncusu kayarak kaleye girdi. Üçüncüsünde vurdum ve gol oldu. Tüm tribünler ayağa kalktı. Bu golü hiç bir zaman unutamam." diye konuştu.

SEDAT ÖZBAĞ: BURSA'NIN KALBİ

Yeşil-beyazlı kulübün "Sedat 2" lakaplı eski kaptanı ve teknik direktör Sedat Özbağ ise Atatürk Stadı'nı bu halde görmesinin kendisini derinden üzdüğünü ve yaraladığını anlattı.

Duygularını ifade etmekte zorlandığını bildiren Özbağ, şunları kaydetti:
"Bir tarihin başlayıp, bir tarihin bittiği gün bugün. O açıdan gerçekten kelimelerle ifade edemiyorum. Burası hem tribünde, hem saha içinde bir çok anılarımızı paylaştığımız tarihi bir yer. Bursa'nın kalbi, mabedi olan yerdi. Bunları yaşamak kolay değil. Bu anlamda bakarsak gerçekten duygularım yoğun. Duygularım, üzüntü ile yoğunlaştı. Keşke olmasaydı."

Özbağ, Atatürk Stadı'nda bir Beşiktaş maçında santra çizgisini geçtikten sonra yaptığı vuruşun gol olmasını, bir de sakatlanarak 6-7 ay sahalardan uzak kaldığı Altay maçını unutamadığını sözlerine ekledi.

SEDAT ÖZDEN'İN UNUTULMAZ ANLARI

Tüm futbolculuk kariyerini doğduğu ve yetiştiği kentin takımında geçiren nadir oyunculardan biri olarak Türk futbol tarihine geçen "Sedat 3" lakaplı Sedat Özden ise Atatürk Stadı'nda unutulmaz anları yaşadığını vurguladı.

Atatürk Stadı'nın yıkılmasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Özden, şunları söyledi:
"Burada ömrümüz geçti. Hüznü, sevinci yaşadık, paylaştık. Burada çok anılarım oldu ama bir tanesi 1979 senesindeydi. O zaman küme düşmeme mücadelesi veriyorduk ve en önemli maçta burada Adana Demirspor ile oynuyorduk. 5-0, 6-0 bitecek maçta bir türlü gol olmuyordu. Karşılaşmanın 79. dakikasında yaklaşık 30 metreden vole ile yaptığım vuruşta top ağlara takılı kaldı. Benim için büyük mutluluktu."

Bursaspor'un Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşadığı 1985-1986 sezonunda Atatürk Stadı'nda kupayı kaldıran Sedat Özden, sezon sonunda yine bu statta yaptığı jübile ile aktif futbolculuk yaşantısına nokta koyduğunu hatırlattı.

BEYHAN ÇALIŞKAN: EVİNİN YIKILMASI GİBİ DUYGU

Yeşil-beyazlı takımın eski kaptanlarından Beyhan Çalışkan da bir insanın evinin yıkılması sırasında ne hissediyorsa kendisinin de şu an aynı duyguyu yaşadığını belirtti.

Bursa Atatürk Stadı'nda futbolcu olarak 11 yılının geçtiğini dile getiren Çalışkan, şunları kaydetti:
"Acısıyla, tatlısıyla gençliğimiz geçti. Çok güzel anılarımız var. Güzel zamanda oynadık. Bu şekilde yıkılmasından dolayı da üzüntülüyüz. İnşallah böyle mütevazı bir şekilde kalır da yarın öbür gün çocuklarımıza, torunlarımıza 'biz bir zamanlar burada oynadık' diye anlatırız. Atatürk Stadı'na veda ediyoruz. Biz burada Türkiye Kupası'nı kazandık. O zamandan beri Türkiye Kupası alamıyoruz. O maçta da gol attım. Ayrıca 1982 yılında teknik direktörümüz rahmetli Gündüz Tekin Onay burada oynanan bir Fenerbahçe maçında bana şans verdi. 'Orta saha oyna ve bir de gol at' dedi. 9. dakikada vurdum, kalede Yaşar vardı. Uzak köşeye mükemmel bir gol oldu."

ŞAMPİYON TAKIMIN KAPTANI ÖMER ERDOĞAN

Yeşil-beyazlı takımın 2009-2010 sezonunda Süper Lig şampiyonluk kupasını kaldıran kaptan Ömer Erdoğan da üzüntüsünü dile getirdi.

Bursa Atatürk Stadı'nda çok önemli bir başarıya imza attıklarını anımsatan Ömer Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Şampiyon olduğumuz sezon sonu kaldırdığımız kupa gerçekten unutulmayacak anı olarak kalacak. Bundan sonraki süreçte Bursaspor yeni başarılara inşallah yeni stadında Timsah Arena'da imza atar. Buradaki yıkım işlemlerini açıkçası daha önce gazetelerden, sosyal medyadan görüyordum ama çok üzüntü yaşarım diye gelmeye cesaret edemiyordum. Geldim, gözlerim doldu, üzüldüm. Burası bizim evimizdi. Çok güzel anılarımız var. Hiç bir zaman onlar silinmeyecek. Belki yıkılabilir ama burası her zaman bizim kalbimizde yaşayacak."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.