Hava Durumu

Bursaspor'un savunması çöktü

Bursaspor’un bu sezon ligdeki 20 maçında savunmada görev alan toplam 10 oyuncudan 8’i ülkelerinin milli formalarını giydi. Ancak Yeşil Beyazlılar bu dönemde kalesinde toplam 34 gol gördü.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un savunması çöktü
Süper Lig’de geride kalan 20 haftada 34 golü kalesinde gören ve 1,7 gol yeme ortalaması bulunan Bursaspor’da savunmadaki oyuncuların milli futbolculardan kurulu olması dikkat çekiyor. Yeşil Beyazlılar’da Mert Günok ve Harun Tekin geniş milli takım kadrosunda bulunan isimler. Mert 19 maçta 32 gol yerken, diğer 2 golü Harun kalesinde gördü. 

BEKLER DE ÇARE OLAMADI

Aynı durum kanat bekleri için de geçerli. Emre Taşdemir (Türkiye), Aziz Behich (Avustralya), Luis Advincula (Peru) ülkelerinin milli formalarını giyen futbolcular. Advincula hatırlanacağı gibi devre arasında Arjantin’in Newells Old Boys takımına kiralanmıştı.  Bu oyuncuların yanı sıra tecrübeli Erdem Özgenç de kanat beklerinden biri konumunda.

SAVUNMA TECRÜBELİ

Stoper hattında ise Serdar Aziz (Türkiye), Tomas Sivok (Çek Cum.), Dany Nounkeu (Kamerun) ülkelerinin milli takımlarında forma giyen futbolcular.  Bu üç oyuncunun yanı sıra Şamil Çinaz da stoper hattında görev verildiğinde forma giyiyor. 4 futbolcudan 3’ü ülkelerinin milli formasını giymesine karşın sıkıntı giderilemiyor. 

EN ÇOK GOL YİYEN 4. TAKIM

Bursaspor’da savunma hattında oynayan toplam 10 oyuncudan 8’i ülkelerinin milli takımlarında forma giyerken, bu durum Yeşil Beyazlı takımın sıkıntı yaşamasını engellemiyor. 20 haftada 34 gol yiyen Timsah, ligin de Eskişehirspor (41), Mersin İdmanyurdu (36) ve Antalyaspor’dan (36) sonra en fazla gol yiyen 4’üncü takımı konumunda. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.