Hava Durumu

Gençler gümbür gümbür geliyor

Bursaspor’un Vakıfköy orijinli futbolcularının, önceki akşam Timsah Arena’da mücadelesi beğeni topladı. Sezon başından bu yana mücadele sıkıntısı çeken Yeşil Beyazlılar, gençlerin performansıyla ümitlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gençler gümbür gümbür geliyor
KUBİLAY 11’DEYDİ

Bursaspor’un Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada genç futbolcuların performansı dikkat çekti. U21’de şampiyonluğa koşan kadrodan Kubilay Kanatsızkuş ilk 11’de sahaya çıkarken, ağları havalandıramamasına karşın mücadelesi ve arkadaşlarına boş alan yaratacak koşularıyla ön plana çıktı. Kubilay gibi Mert Örnek ve Furkan Soyalp de az süre almasına rağmen sınıfı geçen isimler oldular.  

AZ SÜRE ALDILAR

Furkan Soyalp’in kısa zamanda hücumda etkili olması dikkat çekerken, orta alanda hücuma dönük oyunuyla takdir topladı. Mert Örnek de golle buluşamamasına karşın pozisyona girmesiyle artı puan aldı. Timsah sezon başından bu yana verimsiz kanat oyuncularıyla gollük pozisyon bulmakta zorlanıyordu. Mert Örnek uzun süre sonra A Takım’da forma giyerek 16 dakikada yabancılara taş çıkarır performans sergiledi.

GENÇLER ADINA ÇOK MUTLUYUM

Ricardo Faty, genç oyuncuların performansından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Faty; “Kadroya giren takım arkadaşlarım adına çok mutluyum. U21’de ve antrenmanda gösterdikleri performansla bunu hak ettiler. Belki tecrübeleri biraz eksik kaldı ama ileriki dönemlerde kadromuzda yer alacaklarını düşünüyorum. Onlar adına çok mutluyum” dedi. Galatasaray maçına da değinen Faty; “Bursaspor’un iyi, oynayan yüzünü herkese gösterdiğimizi düşünüyorum. Taraftarımızın özen gösterdiği, kazanmamızı istediği karşılaşmalar bunlar. İyi şeyler de ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Eğer her maç böyle oynarsak farklı bir yerde olabiliriz” dedi.  

MERT ÖRNEK: MÜSAİTTİM AMA OLMADI

Maçın 74’üncü dakikasında Kubilay Kanatsızkuş’un yerine oyuna dahil olan Mert Örnek, şans aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Son dakikalarda kaçırdığı gol ile ilgili yorumda bulunan Mert; “Kaçan pozisyonlarım da var onları değerlendirmek isterdim. Son anlarda Furkan Soyalp bana pas verdi, müsait pozisyondaydım ama geç kaldım, olmadı” açıklamasını yaptı.

FURKAN SOYALP: GENÇLERİN İŞİ ZOR

Mücadelede 7 dakika sahada kalan ancak buna rağmen beğeni toplayan Furkan Soyalp beraberliğe sevinmediklerini belirtirken, kulüp üzerindeki yükün genç oyuncularla hafifleyebileceğini açıkladı. Furkan; “Türkiye’de genç futbolcuların işi zor. Hamza hoca bunu bize biraz kolaylaştırdı. Gerek idman gerekse maç olsun bize gerekenleri yapmamızı ve serbest olmamızı söyledi. Ona teşekkür ediyoruz. Kulübümüz üzerindeki yükü belki de altyapıdan çıkan oyuncularımız hafifletecek” ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.