Hava Durumu

Güzel günler göreceğiz

İki günlük yapılan görüşmelerin ardından Başkan Ali Ay ile teknik direktör Hamza Hamzaoğlu anlaşma sağladı. Ay ve Hamzaoğlu, basının karşısına geçerken, genç oyunculardan kurulu bir oluşum yapmakta hemfikir olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güzel günler göreceğiz
Ozan DEMİR'in haberi...
Bursaspor Başkanı Ali Ay ile Hamza Hamzaoğlu 2 günlük görüşmelerin ardından devam kararı aldı ve dün basının karşısına geçildi. Özlüce Tesisleri’nde yapılan toplantıda ilk sözü alan Başkan Ay, ‘Maceraya gerek yok’ cümlesini yinelerken, Hamzaoğlu ile hayallerin örtüştüğünü belirtti. Ay; “Pahalı transferler yapmadan, genç oyunculardan yararlanarak bir oluşum yapmakta hemfikiriz. Bu oluşumla hocamız sportif başarıyı yakalayacağımızı düşünüyor. Bu kararı almasındaki en büyük etkenler yönetim ve taraftara güvenmesi. Taraftarın takıma bağlılığı” dedi.  

TAKDİRLİK DURUM

Hamzaoğlu’nun ekonomik sıkıntılara sırtını dönmemesinin ve ‘Kulübün mücadelesi benim de mücadelemdir’ diyerek maaşında hatırı sayılı bir indirim yapmasının takdirlik bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Ali Ay; “Hocamız her şeyden önce şampiyon olan biri. Buradan ayrılsa belki 1,5-2 katı rakamla başka bir takımın başına geçebilir. Bursaspor’umuzu bir tık daha yukarı taşıyacağına inanıyorum. Sonuna kadar hocamızın arkasında olduğunu söylemek istiyorum. Neden bir şampiyonluk daha olmasın. Bu başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu. 

GÜZEL OLACAK

Hamza Hamzaoğlu da; “Buraya 6 ay çalışayım diye gelmedim. Bursaspor’un geçmiş başarıları, camia olması, kulübün oturmuş düzeni olması, taraftarın takımı destekliyor olması benim için önemliydi” ifadesini kullanırken, yönetimin kendisine duyduğu güvene kayıtsız kalamadığını sözlerine ekledi. Genç çalıştırıcı; “Benim de hedeflerim var ve aynı hedeflerde örtüşüyoruz. İnşallah birlikte güzel şeyler yapacağız. Fedakarlığı gönül rahatlığıyla yaptık. Çünkü Bursaspor’un daha iyi yerlere gelecek olması ümidi bize yetti” ifadelerini kullandı.  

YANLIŞIMIZ OLMAZ

İyi bir yapılanmayla kısa sürede istenilen hedeflere ulaşılabileceğinin altını çizen Hamzaoğlu, hem genç oyunculardan faydalanacaklarını hem de ekonomik anlamda Bursaspor’u zorlamayacak oyuncuları kadrolarına katacaklarını açıklarken, başarının camianın kenetlenmesiyle geleceğini ve bunun da ışığını gördüklerini ifade etti. “Transferde hatamız olabilir ama yanlışımız olmaz” diyen Hamzaoğlu, “Bizim bütçemiz önemli. Belirli rakamların üstünde kim olursa olsun almayız. Bu kulübün bir kuruşunu boşa harcatmayacağız” diye konuştu.  

MENAJER VAR ARACI YOK

‘Menajerlere kulübü kapatacağız’ söyleminin ardından menajerlerle görüşmesi üzerine yorumda bulunan Ali Ay; “Elimizde değerli, pahalı futbolcularımız var. Bu oyuncular için menajerlerle görüşeceğim. Çünkü futbolcuları elimizden çıkarmak için bize menajerler lazım. O yüzden menajerlerle görüştüm. Avrupalı bir menajer geliyor ve işin içinde 4 menajer var. Biz menajerlerle çalışmayacağız dediğimde bu kadar aracıyla çalışmayacağımı belirtmiştim. Yoksa tabii ki menajersiz bu iş olmaz. Menajerlere yüzde 5’in üzerinde komisyon vermeyi düşünmüyoruz” dedi. 

Dava gelecek hafta açılacak

Bölükbaşı yönetiminin ibra davasının gelecek hafta sonu itibariyle açılacağını belirten Başkan Ali Ay, Ernst&Young’ın raporunun geldiğini, diğer şirketin de gelecek hafta raporu kulübe ulaştıracağını belirterek; “Gelecek hafta sonu itibariyle davamızı açacağız” diye konuştu. 

Fayda-maliyete bakacağız

Altyapı ile ilgili de açıklamada bulunan Başkan Ali Ay, Adnan Örnek’in Vakıfköy’deki durumdan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Ay; “Vakıfköy toparlanmak zorunda. Adnan Örnek onunla ilgili çalışmalar yapıyor. U21 takımıyla ilgili iyi konuşuyor ancak U19, U17 ve U15 toparlanmak zorunda” dedi. Yeşil Bursa’nın altyapısının kapatılması ile ilgili söylentilere de değinen Ay; “Artıyı eksiyi kefeye koymamız gerekiyor. Ben tek altyapı olması taraftarıyım. Fayda ve maliyete bakacağız ve durum sıkıntılıysa Yeşil Bursa’nın altyapısını kapatacağız” açıklamasını yaptı.  

Başkan Ali Ay: 5-6 oyuncu alacağız

Başkan Ali Ay transferle ilgili de açıklamada bulunarak; “Mevcut bir kadromuz var. Kimler gidecek kalacak çalışmalar yapılıyor. Göndereceksiniz ki alacaksınız. 15 gün sonra belli olur. Ancak 5-6 futbolcu alacağız” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.