Hava Durumu

Timsah 1 puana razı oldu

Timsah Arena, müthiş bir maça sahne oldu! Bursaspor, 55 dakika 10 kişi oynadığı maçta Medipol Başakşehir'le 3-3 berabere kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah 1 puana razı oldu
Maça çok iyi başlayan Bursaspor henüz 11. dakikada Tomas Necid'le 1-0 öne geçti. Ancak Çek golcü, 36. dakikada 2. sarı kartı görünce yeşil beyazlı ekip 10 kişi kaldı. Öte yandan Hamza Hamzaoğlu da itirazlarından ötürü tribüne gönderildi.
 
2. yarıya da çok hızlı başlayan Bursaspor, 47'de Sercan Yıldırım'la farkı ikiye çıkarttı. 50. dakikada Cikalleshi harika bir golle farkı bire indirse de 65'te sahneye çıkan Aziz Behich skoru 3-1 yaptı. 68. dakikada Sivok'un kendi kalesine attığı golle umutlanan Başakşehir, 75'te Cikalleshi'nin şık golüyle skoru 3-3'e getirdi! Kalan dakikalarda ki takım da eşitliği bozacak fırsatlar yakalasa da müthiş maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Başakşehir 34 puana yükselirken Bursaspor puanını 25'e çıkardı.
 
CANLI ANLATIM

İKİNCİ YARI

90' Karşılaşma Hüseyin Göçek'in düdüğüyle 3-3 sona eriyor...

90'Alexandu Epureanu'nun sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa Sokol Cikalleshi kafa vuruşunu yapıyor. Top kalenin solundan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

90'Hüseyin Göçek karşılaşmanın son bölümüne 3 dakikalık uzatma süresi ilave ediyor.

89'Bursaspor'da Jem Karacan oyuna girerken, Ricardo Faty oyundan alınıyor.

87'Bekir İrtegün yaptığı bu hareket sonrasında sarı kart gören isimler arasına katılıyor.

87'Deniz Yılmaz orta alandan savunmanın arkasına hareketleniyor. Bekir İrtegün, Deniz Yılmaz'ın formasından çekiyor ve faul yapıyor.

86'Emre Belözoğlu serbest vuruşta kaleye vurmak yerine pas vermeyi tercih ediyor. Alexandu Epureanu topla ceza sahası sol çaprazında buluşuyor. Yaptığı sert vuruşu kaleci Mert Günok son anda çeliyor.

85'Ricardo Faty, Emre Belözoğlu'na faul yapıyor. Medipol Başakşehir kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

83'Alparslan Erdem sol kanattan atağa katılıyor ve altı pas çizgisine kavisli bir şekilde topu havalandırıyor. Semih Şentürk bu topa yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Top az farkla direk dibinden dışarı çıkıyor.

80'Medipol Başakşehir'de son oyuncu değişikliği yapılıyor. Semih Şentürk oyuna girerken, Mehmet Batdal oyundan alınıyor.

79'Uğur Uçar da Aziz Behich ile girdiği mücadele sonrasında sarı kart görüyor.

79'Aziz Behich topsuz alanda rakibi Uğur Uçar'la girdiği mücadele sonrasında sarı kart görüyor.

75'Mehmet Batdal takımının üçüncü golünde asist yaparak takımına katkıda bulunuyor.

75'GOL!! Medipol Başakşehir Sokol Cikalleshi ile beraberlik golünü buluyor. Ceza sahası yay bölgesinde yaptığı kısa paslaşmalarla boş alan arayan Medipol Başakşehir'de Mehmet Batdal topu, Sokol Cikalleshi'nin önüne bırakıyor. Sokol Cikalleshi yayın üzerinden yaptığı sert ve düzgün plase vuruşla topu köşeden filelerle buluşturuyor. Durum şimdi 3-3.

72'Medipol Başakşehir'de oyuncu değişikliği yapılıyor. Alexandu Epureanu, Yalçın Ayhan'ın yerine oyuna giriyor.

71'Bursaspor'da Şamil Cinaz, Erdem Özgenç'in yerine oyuna dahil oluyor.

70'Pablo Batalla'nın kullandığı serbest vuruş barajı geçmiyor.

69'Emre Belözoğlu'nun Pablo Batalla'ya yaptığı hareket sonrasında Bursaspor etkili bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

68'GOL!! Medipol Başakşehir Tomas Sivok'un kendi kalesine attığı gol ile farkı yeniden bire indiriyor. Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına yaptığı ortada Sokol Cikalleshi topu indiriyor. Mehmet Batdal'dan önce topa hamle yapan Tomas Sivok'un kafa vuruşunda top kendi ağlarına gidiyor.

65'Deniz Yılmaz karşılaşmadaki ikinci asistini yapmayı başarıyor.

65'GOOOLL!! Aziz Behich ile Bursaspor 3-1 öne geçiyor. Bursaspor kontra atağında Aziz Behich topla rakip sahaya girdikten sonra Deniz Yılmaz ile verkaç yapıyor ve kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalıyor. Aziz Behich ceza sahası içerisinde düzgün bir plase vuruşla topu filelere gönderiyor.

60'Hüseyin Göçek Bekir Yılmaz'a, Edin Visca'ya yaptığı sert hareket sonrasında tereddüt etmeden sarı kartını gösteriyor.

60'Edin Visca kendi sahasından topu uzaklaştırmak isterken, Bekir Yılmaz'ın arkadan sert hareketine maruz kalıyor.

58'Emre Belözoğlu'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlen Sokol Cikalleshi ofsayt pozisyonunda kalıyor.

56'Medipol Başakşehir'in hızlı gelişen atağında Mehmet Batdal geriden gelen Edin Visca'yı görüyor. Visca şık bir hareketle rakibi Tomas Sivok'tan sıyrılıyor. Edin Visca'nın yerden yaptığı sert vuruşta kaleci Mert Günok doğru yerde durarak topa sahip olmayı başarıyor.

55'Emre Belözoğlu ceza sahası çizgisi üzerindeki Doka'ya yerden derin bir pas gönderiyor. Doka topu aldıktan sonra sağına çekiyor. Yaptığı kesme vuruş kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.

54'Doka Madureira ceza sahası yay bölgesinde topla buluşuyor. Önünü açan Doka vuruşunu yapıyor. Tomas Sivok topun kaleye gitmesini engelleyen hamlesini yapıyor ve topu engelliyor.

52'Erdem Özgenç orta alanda rakibi Sokol Cikalleshi'ye yaptığı sert hareket nedeniyle hakem Hüseyin Göçek'ten sarı kart görüyor.

50'Uğur Uçar takımının attığı golde asist yapan isim oluyor.

50'GOL!! Sokol Cikalleshi ile Medipol Başakşehir farkı yeniden bire indiriyor. Uğur Uçar sağ kanattan ceza sahası penaltı noktası üzerine yaptığı ortanın gelişine yarım röveşata şeklinde bir vuruş yapan Sokol Cikalleshi'nin şutu köşeden filelerle buluşuyor.

47'Bursaspor formasını ilk kez giyen Deniz Yılmaz, iyi oyununu bir de asistle süslemeyi başarıyor.

47'GOOOLL!! Sercan Yıldırım ile Bursaspor ikinci gol ü buluyor. Deniz Yılmaz'ın savunmanın arkasına hareketliği anda Pablo Batalla ince bir ara pası gönderiyor. Kaleci Volkan Babacan'dan sıyrılan Deniz açısını kaybediyor ve geriden gelen Sercan'ın önüne topu bırakıyor. Sercan Yıldırım sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderiyor.

46'Hüseyin Göçek ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor.

46'Medipol Başakşehir'de Sokol Cikalleshi oyuna girerken, Rajko Rotman oyundan alınıyor.

46'Hüseyin Göçek'in düdüğüyle ikinci 45 dakika başlıyor.

İLK YARI

45'Hüseyin Göçek düdüğünü çalıyor ve Bursaspor ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor.

45'Edin Visca'nın ara pası ile ceza sahası içerisine hareketlenen Marcio Mossoro kaleci Mert Günok'tan sıyrılıyor. Açısı daralan Mossoro topu düzeltiyor ve vuruşunu yapıyor. Kale çizgisi üzerinde topu Aziz Behich çıkarıyor.

45'Bursaspor'da sakatalan Serdar Aziz yerini Dany Nounkeu'ya bırakıyor.

43'Edin Visca sağ kanat topla buluşuyor. Ceza sahası içerisine gönderdiği falsolu topa hareketlenen Mehmet Batdal müsait pozisyonda topu istediği gibi kontrol edemeyince önemli bir fırsatı harcamış oluyor.

41'Bekir İrtegün serbest vuruşu kullanıyor ve top yeniden oyun alanında.

41'Bekir Yılmaz topla çıkma isteyen rakibi Emre Belözoğlu'nu faulle durdurmayı başarıyor.

37'Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu Tomas Necid'in kırmızı kartı sonrasında sahaya girdi ve Hüseyin Göçek'e şiddetli bir şekilde itiraz etti. Bu hareketi sonrasında Hüseyin Göçek Hamza Hamzaoğlu'nu tribüne gönderiyor.

35' Timsah Arena'da şok... 36'Tomas Necid hava topu mücadelesinde rakibi Rajko Rotman'a doğru dirseğini kullanıyor. Tomas Necid bu hareketi sonrasında Hüseyin Göçek'ten ikinci sarı kartı görüyor. Bursaspor sahada 10 kişi kalıyor. 

33'Edin Visca topu Serdar Aziz'den kazanmak isterken rakibine faul yapıyor. Edin Visca bu hareketi sonrasında sarı kart görüyor.

31'Bursaspor yine etkili geldi. Deniz Yılmaz'ın sağ kanattan ceza sahası dışına çıkarttığı topun gelişine Ricardo Faty yerden vuruyor. Kaleci Volkan Babacan köşeye giden topu köşeden uzanarak çıkarıyor.

30'Pablo Batalla ceza sahasına girerken top bir anda Deniz Yılmaz'ın önünde kalıyor. Deniz'in yaptığı plase vuruşu kaleci Volkan Babacan çıkarmayı başarıyor.

29' Bu dakikalarda Bursaspor kontraatklarla Başakşehir kalesine yükleniyor.

28'Ricardo Faty savunmanın arkasına topu gönderiyor. Pablo Batalla sağ kanatta topla buluşuyor. Ceza sahasına girdikten sonra arka taraftaki Sercan Yıldırım'a ortasını yapıyor. Sercan kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağından az farkla dışarı çıkıyor.

27'Emre Belözoğlu sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ceza sahasına gönderdiği topu savunmada Tomas Sivok uzaklaştırmayı başarıyor.

20'Marcio Mossoro sağ kanattan sıfıra kadar iniyor ve altı pas üzerine ortasını yapıyor. Ancak Tomas Sivok yerinde müdahale ederek, topu uzaklaştırmayı başarıyor.

20'Emre Belözoğlu sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ceza sahasına gönderdiği topu Tomas Necid karşılıyor.

15'Tomas Necid takımının atağa çıktığı pozisyonda topsuz alanda kendisine avantaj sağlamak isterken Marcio Mossoro'ya faul yapıyor. Tomas Necid Hüseyin Göçek'ten sarı kart görüyor.

11'Sercan Yıldırım takımının attığı golde asist yapan isim oluyor.

11'GOOOLL!! Tomas Necid ile Bursaspor karşılaşmanın başında öne geçiyor. Bekir Yılmaz'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Sercan Yıldırım kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve müsait durumdaki Tomas Necid'e topu çıkarıyor. Necid topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla topu filelere gönderiyor.

10'Aziz Behich sol kanattan atağa katılıyor. Ceza sahası içerisine gönderdiği topu Yalçın Ayhan uzaklaştırıyor.

8'Erdem Özgenç'in yaptığı pas hatasında top bir anda Mehmet Batdal'ın önünde kalıyor. Ceza sahasına girmeden Mehmet vuruşunu yapıyor. Ancak top kaleci Mert'in üzerine gidiyor ve topa rahat bir şekilde sahip oluyor.

7'Edin Visca sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Penaltı noktası üzerine doğru yaptığı ortada Mehmet Batdal yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Top kalenin sağından az farkla dışarı çıkıyor.

4'Erdem Özgenç kendisine yapılan faulde serbest vuruşu bekletmeden paslaşarak kullanıyor.

4'Erdem Özgenç orta alanda Doka Madureira'nın yaptığı hareket nedeniyle yerde kalıyor.

2'Tomas Sivok serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor. Bursaspor hazırlık pasları yapıyor.

2'Tomas Necid kendi yarı sahasında topu alıyor ancak Yalçın Ayhan rakibine faul yapıyor.

1'Hüseyin Göçek karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. Mücadele Bursasporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.

-Bursaspor ligde beraberlik almayan tek takım. Yeşil-beyazlılar ligde 8 galibiyet, 11 mağlubiyet aldı.

-Başakşehir geride kalan haftalarda kalesinde gördüğü 18 gol ile takım savunmasını yönünde iyi bir grafik sergiliyor.

-Bursaspor ligde üç maçtır kazanıyor ve toplam 9 gol attılar.

-Geçtiğimiz sezonu üç kupa ile kapatan Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor'un başına geçtikten sonra yeşil-beyazlılar önemli bir çıkış yakaladı.

-Arrigo Sacchi'nin futbol anlaşyışı üzerinde duran Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, ligdeki konumunu sürdürmek istiyor.

-Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşma 2-1 Başakşehir'in üstünlüğü ile tamamlandı.

-İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmayı incelediğimizde 5 kez Bursaspor galip gelirken, Başakşehir 3 kez rakibini mağlup etti. 2 karşılaşma ise berabere bitti.

-Konuk takımda Mahmut Tekdemir sarı kart cezası nedeniyle bu maçta yer almıyor.

-Ev sahibi takımda cezalı Hajime Hosogai dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

-Bursaspor ligde topladığı 24 puanla 13. sırada bulunuyor. Başakşehirspor ise 33 puanla 4. sırada yer alıyor.

-Saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 20. Hafta karşılaşmasında Bursaspor, Timsah Arena'da Medipol Başakşehir'i ağırlıyor.


İŞTE İLK 11'LER

Spor Toto Süper Lig’in 20’nci haftasında Bursaspor sahasında Başakşehir’i konuk ediyor. Zirrat Türkiye Kupası'nda Amed Sportif’e elenerek büyük hayal kırıklığı yaşatan Yeşil Beyazlı takım bugünkü karşılaşmadan alacağı üç puanla taraftarını bir nebze olsun mutlu etmek ve ligde tırmanışa geçmek istiyor.

Stat: Büyükşehir Belediye Stadı

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Serkan Ok, Erkan Akbulut, Süleyman Abay, Burak Taşkınsoy


Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz, Tomas Sivok, Aziz Behich, Ricardo Faty, Bekir Yılmaz, Pablo Batalla, Sercan Yıldırım, Deniz Yılmaz, Tomas Necid

Yedekler: Harun Tekin, Jem Karacan, Şamil Çinaz, Miroslav Stoch, Balazs Dzsudzsak, Dany Nounkeu, Tom De Sutter

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu


Başakşehir: Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Rajko Rotman, Edin Visca, Marcio Mossoro, Mehmet Batdal, Lima Da Silva Doka, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu, Uğur Uçar, Alparslan Erdem

Yedekler: Faruk Çakır, Epureanu, Hakan Özmert, Semih Şentürk, Cenk Alkılıç, Ferhat Öztorun, Sokol Cikalleshi

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

"EFSANE ÇUBUKLU İLE SAHADA"

Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri Ali Atasever, Rıdvan Çalıkuşu ve Yusuf Pehlivanlar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bursaspor'u temsilen Genel Müdür Erhan Başoğlu katıldı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Bursaspor müsabakaya "Efsane Çubuklu" forma, yeşil şortuyla, konuk takım  Medipol Başakşehir ise turuncu-lacivert formasıyla sahaya çıkacak..

Hüseyin Göçek’in yöneteceği karşılaşma, saat 16:00'dan itibaren www.bursahakimiyet.com.tr. adresinden canlı (yazılı) olarak yayınlanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.