Hava Durumu

Penaltı canavarı

Harun Tekin... Eşine benzerine az rastlanır gösterdiği performansla hem Avrupa’nın hem de dünyanın gündeminde yer alıyor. Başarılı eldiven ise mütevazılığını bu cümle ile koruyor: "Benim sayemde değil takım sayesinde kazanıyoruz. Golleri ben atmıyorum."

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Penaltı canavarı
Bursaspor’un file bekçisi Haruna Tekin, Çaykur Rizespor maçında gösterdiği performans bir yana üst üste kurtardığı 5. penaltı ile dünyanın gündemine geldi. Harun ayrıca 2016 yılında hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın 5 önemli liginde kurtardığı 5 penaltı atışıyla tüm kalecileri gerisinde bıraktı. 5’te 5 yapan Harun’u Emiliano Viviano (8/4), Artur Boruc (4/3), Diego Alves (5/3) ve Stephane Ruffier (5/3) takip etti.

SIRA BEŞİKTAŞ’TA

Harun Tekin, penaltı kurtardığı için mutlu olduğunu belirterek, “Üst üste 5. penaltı oldu. Maçı kazandığımız için de mutluyuz. Oyuna iyi başlayamadık. İlk yarı tutuktuk. Rizespor iyi savunma yaptı. O yüzden açmakta zorlandık. Golü bulduktan sonra iyi oynadık ve ikinciyi de bulduk. Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Önümüzde çok önemli bir karşılaşma var. Ona da en iyi şekilde hazırlanıp, galibiyetle dönmek istiyoruz” dedi.

ÜZÜLÜYORUM...

Maçı gol yemeden bitirmek istediğini ancak penaltıdan 30 saniye sonra gol yediklerini hatırlatan milli kaleci, “Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Biz takım halinde mücadele ediyoruz. Golleri de ben atmadım. Herkes ortaya bir şeyler koyuyor. Bizim istediğimiz sadece biraz sabır. İlk yarının sonuna doğru biraz tepkiler de oldu. Üzülüyorum gerçekten. Çünkü maç 0-0, maçı kazanabiliriz ve kazandık da. Bize destek olurlarsa daha iyi yerlere geleceğiz” şeklinde konuştu.

SIRAMI BEKLİYORUM

Hedefinin A Milli Takım’da görev almak olduğunu ifade eden Harun, "Orada da iyi arkadaşlarım var. Volkan iyi oynuyor. Ben de sıramı bekliyorum. Burada da bekledim, orada da bekliyorum. Dünya Kupası’nda oynamayı çok istiyorum.     Fırsat geldiğinde de en iyi şekilde oynayacağımı biliyorum" dedi.

ONLARA GEÇİT VERMEDİ

Çaykur Rizespor maçında Kweuke’nin penaltısına da dur diyen Harun, daha önce Eto’o, Gomez, Tunay ve Ghilas’ın penaltılarında gole izin vermemişti. 

ŞİMDİ HANDANOVIC DÜŞÜNSÜN

Harun’un performansı, Avrupa futbolunda Sloven kaleci Samir Handanovic’i akla getirdi.Sloven kaleci Handanovic, 2014 yılında tüm kulvarlarda üst üste 6 penaltı vuruşunda Inter kalesini gole kapadı. Handanovic, Inter formasıyla 2013-2014 sezonunda Sampdoria’dan Maxi Lopez, Parma’dan Antonio Cassano, 2014-2015 sezonunda ise Torino’dan Marcelo Larrondo, Cagliari’den Andrea Cossu, Verona’dan Luca Toni ve Dnipro’dan Yevhen Konoplyanka’nın vuruşlarında gol izni vermedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.