Hava Durumu

Timsah Arena inşaatına canlı takip!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumun kaba inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 70’lere ulaşırken, belediye bünyesindeki yazılım geliştiriciler tarafından alt yapısı hazırlanan çalışma ile stadyum inşaatı canlı olarak internet üzerinden yayınlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena inşaatına canlı takip!
 
Bu dönem Bursa’ya dev eserler kazandırma hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum inşaatında hummalı çalışmalar sürüyor. İnşaatın kısa zamanda tamamlanması için çalışmaların gece de sürdürülmesi amacıyla inşaat alanının çevresi aydınlatıldı. Gece gündüz ayrımının ortadan kaldırıldığı inşaat alanında 14’ü mühendis, toplam 180 personel, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. İnşaat sahasına kurulan betan santrali sayesinde beton dökme işlemlerinde de zamandan kazanılıyor.

Velodromda 68 x 105 metre saha alanı, 283 x 212 metre kabuk ölçüleri bulunan 3 kat, 2 bodrum katı ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat olarak yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Stadyumu 8 bloktan oluşuyor. 45 bir seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu buluyor. Kapalı otopark 652 araç ve 2 otobüse hizmet verirken, daha sonraki ihalede planlanan çevre tanzimi ile beraber açık alan dahil olmak üzere toplam 1562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak. Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ve ender stadyumlardan biri olan Büyükşehir Stadyumunun çatısı Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ görümünde olacak. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alacak.
Bursa’nın en önemli yapılarından biri olan ve özellikle Bursasporlu taraftarların merakla beklediği stadyum inşaatı, altyapısı Büyükşehir Belediyesi’nin yazılımcıları tarafından hazırlanan çalışma ile web ortasında 24 saat kesintisiz canlı yayınlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin video portalı video.bursa.bel.tr adresinde yeni bir sayfa açılırken, inşaatta devam eden çalışmaların anlık olarak izlenmesine imkan sağlandı. http://video.bursa.bel.tr/canli-yayin adresinden izlenebilecek canlı yayınlar, henüz bir haftalık test yayınına rağmen büyük ilgi gördü. Bu süre içinde 13 bin 800 kişi stadyum inşaatını izledi. Öte yandan şehrin bazı önemli noktalarının da anlık görüntüleme sisteme ile internet üzerinden izlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Stadyum gibi büyük projelerin ancak 150 yılda bir kentlerin gündemine geldiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, böyle bir yatırımın kendilerine nasip olmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Bursa’nın en prestijli projelerinden birinin inşa edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Böylesine onur veren bir projenin bizim hizmet dönemimizde yatırım programına alınmış olması gurur verici. Stadyum inşaatı, gece gündüz demeden büyük devam ediyor. Yoğun çalışma temposunun hızını daha da artırarak, inşaatı belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Yapımı büyük hızla ilerleyen kaba inşaatın yüzde 70’lik bölümü tamamlandı. Gerek Bursa içinde gerekse başka illerde herkes bize stadyum inşaatını soruyor. Artık Velodroma gitmeden inşaatı görme imkanı sağlandı. Merak eden vatandaşlarımız, evlerinde, işlerinde, ofislerinde istedikleri zaman belediyenin sitesine girip, inşaatın hangi aşamaya ulaştığını rahatlıkla görebilecek” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.