Hava Durumu

Timsah Arena'da büyük hırsızlık!

Hırsızlar kamyonla geldikleri yeni stadın elektrik kablolarının bir kısmını çaldı. Zararın yüz bin lirayı aştığı belirtiliyor. Olay yüklenici firma GİNTAŞ'ın sorumluluk alanında meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 05:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 05:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'da büyük hırsızlık!
Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Bursaspor'un maçlarını oynayacağı Timsah Arena'da hırsızlık şoku yaşandı. Önceki gece stadın yüklenici firması GİNTAŞ'ın şantiye alanından Timsah Arena'ya girdikleri belirlenen kişi ya da kişiler, Güney Kale Arkası ile Batı Tribünü arasındaki bölümde yer alan Dinamik UPS ve Trafo arasındaki kabloları keserek bir kamyona yükledi ve  stattan uzaklaştı. Olay dün sabah saatlerinde anlaşılınca durum Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Polis, Timsah Arena'da yaptığı araştırma sonrasında zabıt tuttu ve inceleme başlattı. 

KULÜP HAREKETE GEÇTİ

Bursaspor Kulübü yetkilileri yüklenici firma GİNTAŞ'ın sorumluluk alanında meydana gelen hırsızlık olayı üzerine hemen harekete geçerek stattaki ses ve ışık sistemini test etti. Yapılan kontrollerde maçların oynanmasına engel teşgil eden bir durumun ortaya çıkmadığı belirlendi. Bir kamyon dolusu kablonun çalınmasından dolayı ortaya çıkan toplam zararın 100 bin lirayı aştığı belirtilirken, çalınan kabloların hurda değerinin yaklaşık 40-50 bin TL arasında olduğu ifade edildi. Kabloların hemen temin edilmesi halinde yenileme işleminin yaklaşık 15 gün süreceği bildirildi. 

Kamera kayıtları alındı

Polis olay yerinde yaptığı incelemede kamera kayıtlarından faydalandı. Sistem odasında kamera kayıtlarını inceleyen emniyet yetkilileri görüntülere el koydu. Kabloların çalındığı sırada stadın o bölümünün elektriğinin kesildiği iddia edildi.

Bursa Hakimiyet uyarmıştı

Timsah Arena'daki güvenlik zafiyetini ilk olarak Bursa Hakimiyet ortaya çıkarmıştı. 25 Mart 2016 tarihli gazetede Tmsah Arena'nın güvenliğinin sadece bir bekçiye emanet edildiğine vurgu yapılmış ve yetkililer bu konuda uyarılmıştı.



Bu haberden sonra stadın güvenliğinin bir kısmı Bursaspor'a diğer kısmı ise yüklenici firma GİNTAŞ'a verilmişti. (Süha Gürsoy'un haberi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.