Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazıklar olsun Bülent Efendi

Beşiktaş’a iki penaltı çalan hakem Bülent Yıldırım maça damgasını vurdu. Bursaspor, Cenk Tosun’un gollerine 90+1’de Emre Taşdemir ile karşılık verse de puanı kurtaramadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yazıklar olsun Bülent Efendi
Bursaspor  Süper Lig’de 14. hafta karşılaşmasında Beşiktaş’a konuk oldu. Vodafone Arena’ya tam 6 yıl sonra taraftarının desteğini arkasına alarak çıkan ve rakibi karşısında kontrataklarla golü arayan Yeşil Beyazlılar, 23’te net bir pozisyonu değerlendiremedi. Aziz Behich’in sol kanattan geliştirdiği atakta Jorquera topu Batalla’ya, Batalla da Deniz Yılmaz’a çıkardı. Deniz, istediği vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 27’de ise bu kez ev sahibi ekip adına Aboubakar, Merter’in müdahalesine rağmen şutunu çekti. Ancak kaleci Harun’u da geçen topu Aziz Behich çizgi üzerinde kontrol ederek uzaklaştırdı. 




PENALTILAR ŞOKE ETTİ

Karşılaşmanın  44. dakikada Pablo Batalla, fileleri havalandırdı ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya istediği gibi başlayamayan Timsah, 12 dakikada kalesinde 2 gol gördü. 53’te Josua John’un Gökhan Gönül’e müdahalesini, 65’te ise Merter’in Oğuzhan ile yaşadığı pozisyonu penaltı olarak değerlendiren hakem Bülent Yıldırım tartışmalı kararlara imza attı. Cenk Tosun, penaltıdan attığı gollerle skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda önemli kurtarışlar yapan Harun, farkın açılmasını önlerken, 90+1’de Emre Taşdemir’in golü durumu 2-1’e getirdi. Ancak bu gol Timsah’a yetmedi ve Bursaspor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. 



Hakem Bülent Yıldırım maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın 45’inci dakikasında Beşiktaş’tan Marcelo Bursasporlu Harun Tekin’in dizine kasıtlı bastı. Direkt kırmızı kartı gerektiren bu pozisyonda Bülent Yıldırım Beşiktaşlı futbolcuya sarı kart gösterdi. Yıldırım itiraz eden Harun Tekin’e de sarı kart çıkardı. Bülent Yıldırım karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş lehine iki penaltı vererek Bursaspor adına yenilginin hazırlayıcısı oldu. 

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90'
Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

90' Topsuz alanda hakeme itirazlarda bulunan Adriano, sarı kart görüyor.

90' Gördüğü sarı kartın ardından hakeme itirazlarını devam ettiren Sercan Yıldırım, ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor.

90' Adriano'nun sarı kart gördüğü pozisyonda hakeme itirazlarda bulunan Sercan Yıldırım, sarı kart görüyor.

90' Beşiktaş, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Oğuzhan Özyakup'un yerine Gökhan İnler'i oyuna alarak kullanıyor.

90' GOOOLL!!! Bursaspor, Emre Taşdemir'in attığı golle farkı 1'e indiriyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortası ile arka direkte buluşan İsmail Konuk'un çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'dan dönüyuor. Kaleciden dönen topla altıpasın hemen dışında buluşan Emre Taşdemir'in gelişine çektiği şut Beşiktaş ağları ile buluşuyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

88' Beşiktaş, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Cenk Tosun'un yerine Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna alarak kullanıyor.

88' Tolgay Arslan'ın Aziz Behich'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortasını kaleci Fabricio Agosto yumruklayarak uzaklaştırıyor.

85' Bursaspor, bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Merter Yüce oyundan çıkarken yerine Sinan Bakış giriyor.

84' Beşiktaş yarı alanının ortalarından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Cristobal Jorquera geçiyor. Jorquera'nın ortası ile arka direkte buluşan İsmail Konuk'un kafa vuruşu kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

81' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortası ile ön direkte buluşan Atiba Hutchinson topu kafayla altıpas içerisinde bulunan Cenk Tosun'a indiriyor. Cenk Tosun'un gelişine çektiği şutu kaleci Harun Tekin kurtarıyor.

80' Tolgay Arslan'ın ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un çektiği şutu kaleci Harun Tekin kornere çeliyor.

80' Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut kaleci Harun Tekin'den dönüyor.

78' Pablo Batalla'nın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Aziz Behich için ofsayt bayrağı kalkıyor.

74' Cristobal Jorquera'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Aziz Behich'in ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

70' Kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan Özyakup'un ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

69' Bursaspor yarı alanının ortalarında sol kanatta yerdeki topa eli ile müdahale eden Ertuğrul Ersoy, sarı kart görüyor.

65' GOL! Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yapıyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, Merter Yüce'nin yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda hakem Bülent Yıldırım, bir kez daha Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor. Penaltı vuruşunu kullanan Cenk Tosun, ilk golde olduğu gibi topu yine kalenin sol köşesine göndererek kendisinin ve takımının 2. golünü kaydediyor.

63' Pablo Batalla'nın sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Tomas Necid'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

60' Adriano'nun pası ile altıpasın hemen dışında topla buluşan Cenk Tosun'un gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

56' Aynı dakika içinde Yonathan Del Valle oyundan çıkarken yerine Tomas Necid giriyor.

56' Bursaspor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Joshua John oyundan çıkarken yerine Emre Taşdemir giriyor.

56' Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Gökhan Gönül'ün gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

53' GOL! Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül, ceza sahasına girer girmez Joshua John'un yaptığı müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci Harun Tekin'in sağından topu ağlarla buluşturuyor.

50' Kaleye yaklaşık 30 metre mesafede sağ çaprazda topla buluşan Necip Uysal'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

47' Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Adriano'nun gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

46' Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Olcay Şahan oyundan çıkarken yerine Tolgay Arslan giriyor.

46' İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İLK YARI

45'
Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45' Topsuz alanda Marcelo Guedes ile sözlü olarak tartışan Harun Tekin, sarı kart görüyor.

45' Topsuz alanda Harun Tekin ile girdiği sözlü tartışmanın ardından sarı kart gören Marcelo Guedes, cezalı duruma düşüyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44' Cristobal Jorquera'nın ortası ile arka direkte buluşan Pablo Batalla'nın gelişine çektiği şutta top ağlarla buluşuyor ancak pozisyonun öncesinde yan hakem, Pablo Batalla için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

42' Oğuzhan Özyakup'un yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan, kaleye açısı dar olmasına rağmen şutunu çekiyor ancak bu şut etkisiz oluyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.

39' Bursaspor yarı alanının ilk metrelerinde Gökhan Gönül'e sert müdahalede bulunan Merter Yüce, sarı kart görüyor.

37' Gökhan Gönül'ün kısa pası ile sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup için ofsayt bayrağı kalkıyor.

35' Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Pablo Batalla'ya sert müdahalede bulunan Necip Uysal, sarı kart görüyor.

30' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Cristobal Jorquera geçiyor. Jorquera'nın ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

27' Cenk Tosun'un ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Vincent Aboubakar, topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak yavaş giden bu şutu kale çizgisi üzerinde Aziz Behich uzaklaştırıyor.

23' Merter Yüce'nin havadan gönderdiği pası Pablo Batalla, ayağı ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında bomboş pozisyonda bulunan Deniz Yılmaz'a indiriyor. Deniz Yılmaz'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

20' Aziz Behich'in pası ile sol kanatta topla buluşan Joshua John'un ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

19' Adriano'nun ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şut savunmadan dönüyor.

17' Joshua John'un ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan yerden çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

16' Savunmadan gönderilen uzun pasa sol kanatta hareketlenen Joshua John için ofsayt bayrağı kalkıyor.

13' Ceza sahası yayının hemen dışından sol çaprazdan Olcay Şahan'ın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

11' Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın çektiği şut Bursaspor savunmasından dönüyor.

10' Cristobal Jorquera'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Yonathan Del Valle'nin ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

9' Pablo Batalla'nın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut Beşiktaş savunmasından dönüyor.

6' Olcay Şahan'ın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Oğuzhan Özyakup, son çizgiden ortasını yapıyor ancak top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

3' Aziz Behich'in yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Joshua John için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1' Karşılaşma Bursasporlu futbolcuların yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR

SIVOK'UN YERİNE ERTUĞRUL

Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Tomas Sivok, eski takımına karşı forma giyemedi. Bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Ertuğrul Ersoy, şans yakaladı.

6 YIL SONRA BEŞİKTAŞ MAÇINDALAR

Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra takımlarının Beşiktaş ile yaptığı deplasman maçında tribündeki yerlerini aldı.
Yaklaşık 40 otobüsle yola çıkan konuk takım taraftarları, güvenlik önlemleri altında iki kafile halinde stada ulaştı. Mücadeleyi 2 bine yakın Bursasporlu taraftar, kendilerine ayrılan bölümden izledi.

İki takım taraftarları zaman zaman karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Her iki grup zaman zaman küfürlü tezahürat yaptı.

BURSASPOR, VODAFONE ARENA'YA 2. KEZ KONUK OLDU

Beşiktaş, Bursaspor'u Vodafone Arena'da ikinci kez konuk etti.

Yeşil-beyazlı takım, geçen sezon Vodafone Arena'nın açılış maçında siyah-beyazlı takıma konuk olmuş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun verdiği dostluk yemeğinde, her iki kulübün yöneticileri bir araya geldi.

MAÇ METRE

STAT: Vodafone Arena

HAKEM: Bülent Yıldırım, Asım Yunus Öz, Uygar Bebek

BEŞİKTAŞ: Rabricio Ramirez, Claro Adriano, Dusko Tosic, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Vincent Aboubakar,Cenk Tosun
Yedekler: Tolga Zengin, Atınç Nukan, Tolgay Ali Arslan, Andreas Beck, Kerim Frei, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu
Teknik Direktör: Şenol Güneş

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Aziz Behich, Merter Yüce, Cristobal Jorquera, Yonathan Del Valle, Josua John, Pablo Batalla, Deniz Yılmaz
Yedekler: Mert Günok, Tomas Necid, Sinan Bakış, Emre Taşdemir, Mert Örnek, Sercan Yıldırım, Ricardo Faty
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

GOLLER: 52', 65' Cenk Tosun(p) (Beşiktaş) 90+1' Emre Taşdemir (Bursaspor)

SARI KARTLAR: 35' Necip Uysal, 45+1'Marcelo Filho, 90+3' Adriano (Beşiktaş) 39'Merter Yüce, 45+1' Harun Tekin, 69' Ertuğrul Ersoy (Bursaspor)

KIRMIZI KART: 90+3' Sercan Yıldırım (Bursaspor)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.