Hava Durumu

19 engelliyi katleden caniden şok poz

Japonya'daki bir engelli bakımevindeki 19 kişiyi bıçaklayarak öldüren Satoşi Uematsu, polis aracıyla götürülürken kendisini görüntüleyen gazetecilere gülerek poz verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
19 engelliyi katleden caniden şok poz
Sagamihara kentindeki bakımevine girerek, 19 engelliyi uykusunda öldüren, 26 kişiyi de ciddi şekilde yaralayan 26 yaşındaki Uematsu, katliamdan dakikalar sonra Twitter'da bir fotoğrafını paylaştı ve altına da "Dünyada barış olsun. Güzel Japon!" diye not düştü.

Bakımevinin penceresini çekiçle kırarak içeri giren ve Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük toplu cinayetini gerçekleştiren Uematsu, polise verdiği ifadede, "dünyayı engellilerden arındırmak" için böyle bir katliam yaptığını söylemişti.

Geçmişte söz konusu bakımevinde çalışan ve Şubat'ta işten atılan Uematsu, aynı ay Japonya parlamentosunun alt kanadının başkanına gönderdiği mektupta, yüzlerce engelliyi öldüreceğini söyleyerek, acımasız planının ipuçlarını vermişti.

Uematsu'nun Akihiro Hasegawa adlı komşusu, saldırganın geçmişte çalıştığı bakımeviyle sırtındaki dövme nedeniyle problem yaşadığını söyledi. Japonya'da suç çetelerine mensup kişilerin dövmeli olması, dövme yaptıran insanlara şüpheyle bakılmasına neden olabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.