Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de kritik görüşme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iade konusunu ele almak üzere bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de kritik görüşme
FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Bakan Bozdağ, bugün ABD’li mevkidaşı Lynch ile ABD AdaletBakanlığında görüştü.

İki bakan arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Bozdağ, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Lynch ile FETÖ kurucusu ve yöneticisi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bir numaralı faili Gülen'in iadesini görüşeceklerini belirtmişti.

ABD'ye daha önce 4 iade dosyası gönderdiklerini, darbe teşebbüsüyle ilgili de geçici tutuklama talebini ilettiklerini ifade eden Bozdağ, Türkiye'nin hassasiyetlerini birinci elden ABD'nin en üst düzey yetkilisine aktarma fırsatı bulacaklarını dile getirmişti.

Bozdağ, Türkiye ile ABD arasındaki iade anlaşması kapsamındaki karşılıklı hükümlerin de üzerinde durarak, terörist Gülen’in iadesi için gerekli olandan fazla delil bulunduğunu kaydetmişti.

Bozdağ, “Terörist Gülen'in iade edilmemesi veya iade sürecinin zamana yayılması Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecektir. Biz istiyoruz ki Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler, bir terörist yüzünden olumsuz bir noktaya gelmesin." ifadesini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.