Hava Durumu

ABD'den flaş Türkiye açıklaması!

ABD Başkanı Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, "Türkiye DEAŞ'ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den flaş Türkiye açıklaması!
ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç'in DEAŞ’tan kurtarıldığını belirterek, "Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı" ifadesini kullandı.
 
McGurk, DEAŞ’a karşı kurulan koalisyona üye 68 ülkenin temsilcilerinin ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı. Bakanlık, görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
 
Açıklamada, MCGurk'un, koalisyon üyelerine DEAŞ’a karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdiği, DEAŞ'ın çevre ülkelerin sınırlarını kullanmada büyük ölçüde düşüş olduğunu söylediği belirtildi.
 
Türkiye’nin Suriye sınırındaki 98 kilometrelik bölgede yaptığı operasyonlardan övgüyle bahseden McGurk, "Geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç, DEAŞ’tan kurtarıldı. Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı." değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.