Hava Durumu

ABD'den Rusya'ya çok sert uyarı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde, Birleşmiş Milletler (BM) yardım konvoylarının bir an önce Halep ve diğer bölgelere ulaştırılması gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Rusya'ya çok sert uyarı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD Dışişleri Bakanı Kerry  ile Rus mevkidaşı Lavrov'un, Suriye hakkında bir telefon görüşmesi yaptığını  belirtti.

Açıklamada, Kerry ile Lavrov'un, Suriye'de devam eden ateşkesin  uzatılmasının ve pekiştirilmesinin önemine vurgu yaptıkları kaydedildi. Ayrıca  iki bakanın, insani yardımların acilen yerlerine ulaştırılması gerektiği  hususunda görüş birliğinde bulundukları ifade edildi.

Görüşmede Kerry, insani yardımların bir kez daha gecikmesinden endişe  duyduğunu ve bunun "kabul edilemez" olduğunu bildirdi.
 
Kerry, Rusya'nın Esed rejimi üzerindeki nüfuzunu kullanarak, BM yardım  konvoylarının Halep ve diğer bölgelere ulaştırılmasının önünün açılması  gerektiğine vurgu yaptı.
 
Aynı zamanda Kerry, insani yardımlarla ilgili koşullar yerine  getirilene kadar, ABD'nin Rusya ile "Ortak Uygulama Merkezi" kurmayacağını açık  bir şekilde anlattı.
 
12 Eylül Pazartesi günü başlayan 7 günlük ateşkesin 2 gün daha  uzatılması konusunda ABD ile Rusya uzlaşmaya varmış, ateşkes anlaşmasının  koşullarının yerine getirilipi getirilmediğinin yakından takip edileceği  belirtilmişti.
 
Uluslararası kamuoyuna yansıyan birçok raporda insani yardımların  başta Halep olmak üzere, ilgili bölgelere dağıtılmasını Esed rejiminin  engellediği yönünde bilgiler paylaşılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.