Hava Durumu

ABD'den şoke eden IŞİD açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Musul operasyonu yaklaşırken terör örgütü IŞİD'in Irak'taki Amerikan askerlerini hedef alan daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 02:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 02:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den şoke eden IŞİD açıklaması
Davis, Pentagon'daki günlük basın toplantısında, terör örgütü IŞİD ile  mücadele kapsamında son gelişmeleri değerlendirdi.
 
Musul'un geri alınması için düzenlenecek operasyonla ilgili  hazırlıklar sürerken, söz konusu terör örgütü mensuplarının ABD ve Irak askerlerini hedef alan olası saldırılarına dikkati çeken Davis, "Musul operasyonu  yaklaşırken IŞİD, daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebilir." ifadesini  kullandı.
 
Terör örgütü IŞİD'in, özellikle hardal gazı gibi kimyasal saldırı  unsurlarını kullandığına işaret eden Davis, söz konusu terör örgütünün daha önce  farklı yerlerde de kimyasal saldırılar düzenlediğini, bunun, "örgütün artık  çıkmaza girdiğini gösterdiğini" vurguladı.
 
Geçen hafta ABD ve Irak askerlerinin ortak kullandığı Irak'ın Musul  kentindeki El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne IŞİD ilk kez hardal gazıyla saldırı  düzenlemişti. ABD askerlerinden yaralanan olmazken, saldırının "zayıf" ve  "etkisiz" olduğunu bildiren yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.