Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'daki kanlı saldırıdan Türkiye'ye kötü haber!

Almanya'da alışveriş merkezini kana bulayan 18 yaşındaki Afgan asıllı Alman'ın fotoğrafı yayınlandı. Önce bir restoranın önünde ateş açan saldırgan, ardından alışveriş merkezinde kurşun yağdırdı. Dokuz kişinin öldüğü saldırı sonrası Münih kentinde OHAL ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya'daki kanlı saldırıdan Türkiye'ye kötü haber!
Almanya Münih'teki 'Olympia-Einkaufszentrum' adlı alışveriş merkezinden akşamüstü silah sesleri yükseldi. Dokuz kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren 18 yaşındaki İran asıllı bir Alman vatandaşı. Kurbanlar arasında üç Türk'ün bulunduğu bildiriliyor.

Silahlı saldırgan önce restoranların bulduğu noktada, ardından alışveriş merkezinde kurşun yağdırdı.Sosyal medyada yayılan bir olay yeri görüntüsünde, bir binanın çatısında etrafa ateş eden saldırganın "Ben bir Alman’ım" şeklinde bağırdığı duyuldu.

Polis hemen alışveriş merkezini kapattı, operasyon hazırlığına girişti. Önce alışveriş merkezinde bazı kişilerin mahsur kaldığı haberleri geldi, bütün toplu taşıma araçlarının seferleri durduruldu.

Yetkililer, kentin akıllı telefon uyarı sistemini kullanarak halka acil durum mesajı yolladı ve bölge halkı evlerinde kalmaları ve dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Mesajda, "Kendi güvenliğiniz için caddelerden ve meydanlardan uzak durun, saldırganlar elimizden kaçtı. Tren ve otobüs ulaşımı geçici olarak durduruldu. Televizyonlarını ve radyolarını açık tutun" ifadeleri yer aldı.

ATEŞ AÇIP KAÇMIŞ

Üç saldırganın ateş açtığı medyaya yansısa da daha sonra bir kişinin saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, yerel saat ile 20.30'da alışveriş merkezinin yakınında intihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu. Görgü tanıkları ve kamera kayıtları saldırganın cesedi bulunan kişi olduğunu doğruluyor.

SALDIRGAN İRAN ASILLI 18 YAŞINDA BİR ALMAN

Emniyet Müdürü Andrae, saldırganın önce bir restoranın önünde, daha sonra 'Olympia Einkaufszentrum' adlı alışveriş merkezinde insanlara ateş ettiğini, ardından kaçtığını açıkladı.

Saldırganın 18 yaşında İran asıllı bir Alman olduğunu belirten Andrae, "Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok" dedi.

Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, üçü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi.

Alman polisi saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerini henüz açıklamadı ancak kurbanlar arasında üç Türk'ün bulunduğu medyaya yansıdı.

BİLD GAZETESİ FOTOĞRAFINI YAYINLADI

Andrae, saldırının üç kişi tarafından yapıldığı haberlerine ilişkin, "Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu" diye konuştu.

Polisin verdiği bilgiye göre, saldırgan iki yıldır Münih'te yaşıyordu. "Failin şimdiye kadar poliste bir kaydı yok" diyen Andrae, bu kişinin hem Alman hem de İran vatandaşlığına sahip olduğu bilgisini verdi.

Bild gazetesi, 18 yaşındaki saldırganın fotoğrafını internet sitesinden yayınladı. 

Almanya'da pazartesi günü bir saldırganın trende beş kişiyi bıçaklayarak öldürmesiyle polis alarm durumuna geçirilmişti. Afgan asıllı göçmenin yaptığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

OHAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası Almanya'nın Münih kentinde OHAL ilan edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.