Hava Durumu

Arap Emirlikleri önce kınadı sonra ise...

Birleşik Arap Emirlikleri Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda Türkiye'nin Rus uçağını düşürülmesini kınadı. Konu Türkiye'de gündem olunca da yapılan açıklama değiştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arap Emirlikleri önce kınadı sonra ise...
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan'ın Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda yaptığı ve Bakanlığı'nın internet sitesinde İngilizce olarak da yayımlanan açıklama, Türkiye'de BAE'nin Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadığına ilişkin haberlerin ardından değiştirildi.

ÖNCE KINADILAR

Başkent Abudabi'de Abdullah bin Zayid'in başkanlık ettiği Rus-BAE ortak bakanlık toplantısında konuşan Şeyh Abdullah, BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde daha önce yayımladığı açıklamaya göre şu ifadeleri kullanmıştı:

"BAE'nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırıları serisini, en çok da Mısır'da Sina yarımadasına Rus uçağının düşmesini ve de Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi."

SONRA KINAMAKTAN VAZGEÇTİLER

Ancak Türkiye'de medyada "BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı" haberleri gündeme düştükten sonra, haberde yer alan BAE Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklamanın şöyle değiştirildiği görüldü:

"Bu (toplantı), BAE'nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırısı serisini kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye'de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.