Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik El Bab açıklaması

TSK’nın Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, DEAŞ’ın elindeki El Bab ile PYD’nin elindeki Menbiç arasındaki yolu kesti. Böylece Menbiç yönünden PYD’nin ÖSO’dan önce El Bab’ı ele geçirmesinin önüne geçilmiş oldu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise “Şu anda ÖSO bizim de desteğimizle El Bab’a yanaşmış durumdadır ve kısa süre içinde operasyonun tamamlanması öngörülüyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik El Bab açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı harekâtının 108. gününde stratejik açıdan önemli bir ilerleme kaydedildi. Türk savaş uçakları terör örgütü DEAŞ’ın hakim olduğu El Bab’ın kuzey hattını yoğun şekilde bombalarken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri de El Bab ile Menbiç arasındaki otoyolu keserek bir kesiminde hakimiyet sağladı.

KRİTİK İKİ KAZANIM

ÖSO’nun bu hâkimiyeti ile şu iki kazanım elde edilmiş oldu: 1- PKK ile bağlantısından ötürü Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği PYD’nin ÖSO’dan önce El Bab’a inme planının önü kesildi. 2- El Bab ile DEAŞ’ın Suriye’deki merkezi Rakka arasındaki otoyolun bir bölümü PYD’nin hâkim olduğu bölgeden geçiyor. Ancak istihbarat birimleri PYD’nin, DEAŞ’ın kimi zaman bu yolu kullanarak Rakka’dan destek almasına göz yumduğunu tespit etmişti. Otoyolun önemli bir kesimi ÖSO hakimiyetine geçince, DEAŞ’ın ikmal yolu da kesilmiş oldu. ÖSO daha önce de söz konusu otoyolun Arimah bölgesindeki Acemiye köyünde kontrolü sağlamıştı. TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre Türk savaş uçakları, El Bab ile birlikte kentin kuzey batı ve kuzey doğu hattında bulunan Bratah, Bzagah ve Zarzur bölgesinde DEAŞ’a ait silahlı mevzi haline getirilmiş üç bina, barınma yeri ve karargah olarak kullanılan dört bina ve üç kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedefi imha etti. Türk savaş uçaklarının dün sabah El Bab’a düzenlediği ayrı bir hava operasyonunda da toplam 34 hedef imha edildi.

‘ÖSO EL BAB’A YANAŞTI’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün El Bab’daki gelişmelerle ilgili şunları söyledi: Şu anda ÖSO bizim de desteğimizle El Bab’a yanaşmış durumdadır ve kısa süre içinde buradaki operasyonun da tamamlanması öngörülüyor. Ve El Bab’dan sonra nereye gidecek, nasıl olacak? Doğuya doğru, Menbiç’e doğru gidilecek. Menbiç’e de Amerikan askerleri, uzmanları ile bizim uzmanlarımızdan oluşan bir ekip gönderdik, uzmanlardan oluşan bir ekip ve burada incelemelerde bulunuyor. YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçtiğinden emin oluncaya kadar bu çabalarımız devam edecek. Bu konudaki kararlılığımız da tamdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.