Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başika IŞİD'ten alındı

Irak'taki Peşmerge güçleri DEAŞ kontrolü altındaki Başika'da kontrolü sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başika IŞİD'ten alındı
Peşmerge güçleri, Irak'ın Musul kentinin kuzeyindeki Başika'yı DEAŞ terör örgütünden aldı. Başbakan Binali Yıldırım, Peşmerge'nin Türkiye'den destek istediğini belirterek, "Obüslerle, topçu atışıyla destek verdik" dedi.

Musul operasyonunun 7. gününde kritik öneme sahip Başika kenti DEAŞ'tan temizlendi ve Peşmerge güçleri kentin kontrolünü sağladı.

Musul'a çok yakın bir noktada bulunan Başika'ya giren Peşmerge güçlerinin yaptığı açıklamada Başika'nın kontrolünün tamamen sağlandığı ve kentin DEAŞ unsurlarından temizlendiği bildirildi.

Öte yandan Erbil'de temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'a da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani tarafından da bilgi verildiği açıklandı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" dedi.

KDP MUSUL SORUMLUSU: HENÜZ TAMAMIYLA KONTROL EDİLMİYOR

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını, Başikanın henüz tamamıyla kontrol edilmediğini bildirdi.

Başika cephesinden telefonla AA muhabirinin sorularını cevaplayan Memozini, "Peşmerge güçleri, Başikada ilerliyor. DEAŞ militanları kuşatma altına alındı. Çatışmalar sürüyor. Ancak DEAŞ militanları silahlarını, eşyalarını geride bırakıp kaçıyor. Peşmergenin ciddi bir ilerleyişi söz konusu. Peşmerge, Musul kent merkezine 9 kilometre yaklaştı. Fakat Başikanın tamamı henüz kontrol altına alınmadı." dedi.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığında görevli Albay Gazi Salih, "Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak şekilde topyekün saldırıda" ifadelerini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.