Hava Durumu

Beyaz Saray: Bu saldırıyı ikisinden biri yaptı

ABD, Suriye’nin İdlib kentinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği okula yönelik saldırının, Suriye rejimi veya Ruslar tarafından yapıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beyaz Saray: Bu saldırıyı ikisinden biri yaptı
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, İdlib'de 22 öğrenci ile 6 öğretmenin öldüğü okul saldırısına ilişkin soruları yanıtladı. Söz konusu saldırının sivillerin Esad rejimi veya Ruslar tarafından hedef alınmasının son örneği olduğunu belirten Earnest, "Bir okulu bombalamanın hiçbir haklılığı olamaz." dedi.

Earnest, okulun hava saldırısında vurulduğunu belirterek, "Bu saldırıyı Esad rejimi mi yoksa Ruslar mı yaptı henüz bilmiyoruz ama bildiğimiz bu ikisinden birinin yaptığı. Saldırıyı yapan Esad rejimiyse de onlar bu tür saldırıları Rus hükümetinin desteklemesiyle yapabilir." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İdlib'deki saldırının savuş suçu teşkil edebileceğini bildirmişti. Rusya ise okul saldırısının ardından kendilerinin olduğunu yalanlamıştı.

DAEŞ’İN KONTROLÜNDEKİ RAKKA

Öte yandan, Earnest’a basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile dün yaptığı telefon konuşması hatırlatılarak, Türkiye’nin kendi başına Suriye’nin Rakka kentini DAEŞ’ten almayı planlayıp planlamadığının görüşmede gündeme gelip gelmediği soruldu.

İki liderin görüşmesinin detaylarına ilişkin dün yaptıkları bilgilendirmenin dışında fazla bilgi veremeyeceğini belirten Earnest, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama’nın daha önce DAEŞ ile mücadele kapsamındaki tüm operasyonların uluslararası koalisyonun diğer üyeleriyle koordineli bir şekilde yapılması gerektiğini ele aldıklarına vurgu yaptı. 

Earnest, "Savaş alanına dönmüş Suriye’de bu tür eylemlerin, istenmeyen sonuçlar doğurmaması veya bölgedeki çıkar çatışmalarında artışa neden olmaması için iyi koordine edilmesi önemli. Dolayısıyla bu bölgenin ne kadar komplike olduğunun farkındayız." diye konuştu.

Earnest, Türkiye’nin geçen yıldan itibaren DAEŞ ile mücadele kapmasında sunduğu iş birliği ve koordinasyondan memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.