Hava Durumu

Bundan sonra Google'a IŞİD yazan bu yanıtı alacak

İngiltere’de tanıtılan uygulamaya göre Google’da ‘IŞİD, El Kaide’ gibi örgüt isimlerini arayanlar, uyarıcı yazı ve videoların bulunduğu terör karşıtı internet sitelerine yönlendirilecek

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2016 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bundan sonra Google'a IŞİD yazan bu yanıtı alacak
Google, radikal örgütlere ilişkin yapılan aramaları ‘radikalleşme karşıtı uyarılar’ içeren internet sitelerine yönlendirmeye hazırlanıyor. Google arama motorunda IŞİD, El Kaide, cihat veya radikal örgütlerin diğer simgesel isim, terim ve deyimlerini kullananlar, kişileri radikal akımların yarattığı tehlikelere karşı uyaran yazı, rapor ve videolarla karşılaşacak. Şirket, pilot projesini ilk olarak İngiltere’de parlamento üyelerine tanıttı.

Google’ın İngiltere yöneticisi Dr. Athony Hose, “Platformumuzun güvenli bir yer haline gelmesini istiyoruz” dedi. Arama motorları ve sosyal medya şirketleri, IŞİD mensupları ve destekçilerinin propagandalarıyla mücadele için baskı altındaydı. IŞİD bağlantılı Twitter hesaplarının sayısının 50 bini geçtiği tahmin ediliyor. Twitter geçen yıl on binlerce radikal hesabı kapattığını ve 100’den fazla çalışanının da içerikleri kontrol ettiğini açıklamıştı.

Facebook da terör örgütlerinin hesaplarının engellemesi için çalışma yaptığını duyurmuştu. Ancak şirketin yeni uygulaması, “Bilgi alma özgürlüğüne müdahale mi yapılıyor?” tartışmasına yol açtı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.