Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bunun adı skandal! Sığınmacılar kirletmesin diye...

Fransa'nın Manş denizi kıyısında bulunan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde, sığınmacıları taşıyan otobüs koltuklarının tamamen plastik poşetlerle kaplandığı gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 02:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 02:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bunun adı skandal! Sığınmacılar kirletmesin diye...
Fransa, Calais'de bulunan Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde bir skandala imza attı.

Jungle'dan ayrıldıktan sonra ülkedeki sığınmacı merkezlerine gönderilen sığınmacıların bindikleri otobüslerdeki bu detay sosyal medyayı karıştırdı.

Sığınmacıları taşımak üzere devlet tarafından tahsis edilen yüzlerce otobüsün koltuklarının, hijyen gerekçesiyle kalın ve şeffaf bir plastikle kaplanmış olduğu görüldü.

AA muhabiri konuya ilişkin Pas-de-Calais Valiliğine ulaşarak koltuklardaki plastik kaplamanın amacını ve bu kararın kim tarafından alındığını sordu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın otobüs firması tarafından alındığını ve kendilerinin konuya ilişkin yorum yapamayacağı kaydedildi.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart ise devletin söz konusu otobüs firmasıyla bu tarz detayları görüşmüş olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Otobüslerin koltuklarının plastik bir örtüyle kaplanmış olduğunu ben de gözlerimle gördüm. Devlet illa ki bu önlemi söz konusu firmayla görüşmüştür. Herhalde salgın bir hastalık riski olduğunu düşündüler. Ben kampa aylardır gelip gidiyorum. Hiç öyle bir salgın hastalık durumuna da rastlamadım. Devletin otobüs firmasını koltukları plastikle kaplamaya mecbur etmiş olduğunu düşünüyorum."

Sığınmacıların bindiği otobüslerdeki plastik detay, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış, durum "aşağılayıcı" olarak değerlendirilmişti.

Paris'teki derme çatma sığınmacı kamplarının tahliyesinde de sığınmacıların tahliye edildiği otobüslerde koltukların plastikle kaplandığı biliniyordu.

Paris'teki tahliyelerde Fransız polisinin maske ve eldiven taktığı, hatta botlarının üzerine poşet geçirdiği de görülmüştü.

Bazı Fransız gazeteciler, 850 gazetecinin izlediği Jungle'ın tahliyesinde "Fransa'nın imajı için" polisin maske ve eldiven takmaktan vazgeçtiği yorumunda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.