Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekya'nın bağımsızlık günü protesto geçidine dönüştü

Çekya adını alan Çek Cumhuriyeti'nin 28 Ekim'deki bağımsızlık günü, kutlamalar yerine protestolarla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çekya'nın bağımsızlık günü protesto geçidine dönüştü
Prag'da iki ayrı meydanda düzenlenen iki ayrı gösteride, bir yandan Cumhurbaşkanı Milos Zeman ve politikaları protesto edilirken, Zeman yanlıları da onun İslam karşıtı politikalarına bir anlamda destek çıktı.

Bu gösterilerin ilki, yaklaşık 2 bin kişi olduğu söylenen bir kalabalığın katılımıyla düzenlendi. Söz konusu gösteride, Zeman'ın politikalarının yanı sıra Yahudi soykırımından kurtulan George Brady'ye "özel nişan" verilmesine karşı çıkması da protesto edildi. Brady'nin yeğeni ve Kültür Bakanı Daniel Herman, Zeman'ın karşı çıkmasına rağmen ruhani lider Dalai Lama ile görüşmüş, bunun üzerine de Cumhurbaşkanı, Brady'yi "devlet nişanı" listesinden çıkarmıştı. Başbakan Bohuslav Sobotka, tam da 28 Ekim'de Brady'ye bir başka onur vermişti. Zeman ve bazı politikacılar, bu nişanın verileceği törene katılmayacağını açıklamıştı.

Diğer gösteri ise, yüzlerce kişinin katılımıyla farklı bir meydandaydı. Zeman'ın İslamofobik politikalarına destek veren göstericiler, "Güvenli bir ülke istiyoruz" sloganları attı. Zeman, İslam karşıtı söylemleri yüzünden Avrupa Birliği tarafından sıkça eleştiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.