Hava Durumu

Cerablus'ta ele geçirilen köye böyle girdiler

TSK'nın operasyon düzenlediği El Kusa köyü de YPG'den ÖSO'ya geçti. ÖSO birlikleri konvoy eşliğinde köye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cerablus'ta ele geçirilen köye böyle girdiler
Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde tehditleri bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla  başlatılan operasyon sürüyor.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'tabugün Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Ayrıca YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki bazı köylerin kontrolü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO)  eline geçti. Askeri kaynaklar Cerablus'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü 25PKK/PYD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. YPG'nin elindeki Amarne Köyü, ÖSO'nun eline geçti, çok sayıda mühimmatı da ele geçirdi.

 ÖSO'ya bağlı birlikler, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus'un güneyinde yer alan Bir El-Kusa köyünü, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elinden kurtardı. ÖSO birlikleri, kurtardıkları köye araçlarla konvoy halinde girdi.  

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen Salı ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), son olarak bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı.  Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.