Hava Durumu

Çin'den Türkiye'ye Şanghay yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasına söz konusu birliğin üyesi Çin olumlu yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'den Türkiye'ye Şanghay yanıtı
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ŞİÖ'ye dair açıklamaları konusunda, "Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz" ifadesini kullandı.

AA'nın haberine göre, Gıng olağan basın toplantısında, Türkiye'nin Avrasya'da önemli bir ülke olduğunu belirterek, ŞİÖ'nün de önemli bir diyalog ortağı olduğunu söyledi.

Çin'in, Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem verdiğini belirten Gıng, Pekin yönetiminin, üye ülkelerle örgütün hukuki yapısının düzenlenmesi konusunda çalışmak istediğini belirtti.

ERDOĞAN’DAN ‘ŞANGHAY BEŞLİSİ’ ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semerkant’tan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği’ dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleştiriyor olabilir ama ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, ‘Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?’ diyorum. Temenni ederim ki orada olumlu bir gelişme olması halinde, yani Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum” demişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.