Hava Durumu

Dabık kuşatıldı! Savaş kapıda...

Dabık'ın kuşatılmasının hemen ardından IŞİD, Musul'a giriş ve çıkışlara yasak koydu. Sivillerin kenti terk etmesini engelleyen örgüt için felaket çanları çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dabık kuşatıldı! Savaş kapıda...
Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 53'üncü gününde Özgür Suriye Ordusu, Dabık operasyonuna başladı. Reuters haber ajansı, Türkiye destekli muhaliflerin Dabık operasyonuna başladığını duyurdu. Operasyon sonrası paçaları tutuşan IŞİD, Musul'a giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLADI

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul'un IŞİD'in elinden kurtarılması için yapılan operasyon hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, IŞİD tarafından Musul'a giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.



OPERASYON KAPIDA

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, koalisyon güçleri tarafından terör örgütü IŞİD'den Musul'un temizlenmesi için planlanan operasyon hazırlıklarının tüm hızıyla devam ediyor. Irak merkezi hükümetinin Bağdat'tan Musul'a terörle mücadele ve özel timlerini gönderdiğini belirten yerel kaynaklar, bu timlerin Musul'un etrafını kuşattığını ve her an operasyon için düğmeye basılacağını dile getirdi.

SİVİLLERİN KENTİ TERK ETMESİNİ ENGELLİYORLAR

IŞİD'in, militanlarına, 'Sivillerin kenti terk etmesini engelleyin' talimatı verdiğini ve bundan dolayı Musul'a giriş ve çıkışlara izin verilmediği kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.