Hava Durumu

Dünyayı utandıran fotoğraf

Bu görüntüler dün akşam Suriye'nin Halep kentindeki bir bombardımanın ardından çekildi. Aslında saldırıyı gerçekleştirenin hangi taraf olduğunun bir önemi yok. Hatta artık nerede çekildiğinin de pek bir anlamı yok. Anlamlı olan tek şey görüntülerdeki küçük çocuğun bakışları...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyayı utandıran fotoğraf
Hava saldırısında vurulan bir binanın enkazından çıkarılan 5 yaşındaki Ümran, oturtulduğu ambulans koltuğunda, yaşadığı şokun etkisiyle etrafa bakıyor.

Gözlerinden korku okunuyor ama ağlamıyor. Baştan aşağı toz içinde, yüzünden kanlar akıyor ama farkında değil. Suratındaki kanları hissedince, minik elini yüzüne götürüp yaralandığını anlıyor.

Ümran, muhaliflerin kontrolündeki El Katerji mahallesinde dün akşam rejim ya da Rus uçakları tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen hava saldırısında yaralanan beş çocuktan biri.

Minik Ümran'ın fotoğrafını ilk olarak Telegraph muhabiri Raf Sanchez Twitter'da paylaştı. Ardından binlerce kez retweet edildi ve kısa sürede uluslararası basının ilgisini çekti.

Sanchez, ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in hastanede tedavi edildikten sonra çekilen fotoğrafını da tweet attı. Başından yaralanan Ümran, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.